ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων - Σε δύο μέρες ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

«Βόμβα» για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων - Σε δύο μέρες ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Η άρση της αποχής τους από τη διενέργεια πλειστηριασμών που αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα (27/11) κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου θα ανάψει το «πράσινο φως» για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα κάνουν πρεμιέρα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Σε δύο μόλις ημέρες από σήμερα (27/11) οι οφειλέτες σε τράπεζες, Δημόσιο αλλά και σε ιδιώτες θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, που κρίνεται καθοριστική τόσο για την πορεία της αξιολόγησης όσο και για τις τράπεζες, για τις οποίες η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα κρίνει την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Οι ελληνικές τράπεζες σήμερα, με βάση τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2017, έχουν 102 δισ. ευρώ σε NPEs (μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα), 73 δισ. ευρώ NPLs (δάνεια σε οριστική καθυστέρηση), επί συνόλου δανειακού χαρτοφυλακίου προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους 190 δισ. ευρώ.

Tα μισά, δηλαδή, από τα συνολικά δάνεια ανήκουν στην κατηγορία είτε των NPLs είτε των NPEs, τα οποία εμπίπτουν επίσης κατά την ευρεία του όρου έννοια στην κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Σχετικές ειδήσεις