ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aπίστευτη γκάφα Ντάισελμπλουμ: «Έδωσε» το νέο πρόεδρο του Eurogroup

Aπίστευτη γκάφα Ντάισελμπλουμ: «Έδωσε» το νέο πρόεδρο του Eurogroup

Γερούν Ντάισελμπλουμ | Ειδήσεις: Τη στιγμή που οι εργασίες του Eurogroup βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, ο απερχόμενος πρόεδρος της «Ευρωομάδας», Γερούν Ντάισελμπλουμ, μίλησε τη Δευτέρα (04/12/2017) στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες και φαίνεται πως τους αποκάλυψε τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί στην καρέκλα του.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως «το πιο δύσκολο έργο που θα πρέπει να επιτύχει ο νέος πρόεδρος είναι να κρατήσει το Eurogroup ενωμένο».

Ωστόσο, κάπου εκεί του ξέφυγε κι ένα… όνομα και έτσι κατονόμασε τον Μάριο Σεντένο.

Δεν άργησε, όμως, να συνειδητοποιήσει, την γκάφα και ευθύς αμέσως επιχείρησε να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, λέγοντας: «Είπα Μάριο Σεντένο; Παρακαλώ μην το μεταφέρετε ως δήλωσή μου».

Πορτογάλος ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup;

mario centeno

Ο Μάριο Σεντένο είναι ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας και συμμετέχει στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα από τα τέλη του 2015.

Κατά πολλούς, ο 50χρονος οικονομολόγος θεωρείται φαβορί, καθώς ήταν εκείνος που κατόρθωσε να επαναφέρει την Πορτογαλία στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το πορτογαλικό περιοδικό Expresso θεωρείται «σταρ της ροκ» λόγω της μεγάλης προβολής του από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ οι επιδόσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως «Ρονάλντο» του Eurogroup από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το Eurogroup

Σχετικές ειδήσεις