ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποια Κυριακή του Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Για τις πρώτες εκπτώσεις του 2018 ετοιμάζονται τα εμπορικά καταστήματα, με τους καταναλωτές να περιμένουν με αγωνία τις προσφορές.
Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων -δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου- τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 το πρωί έως τις 20:00.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Αυξημένη η κίνηση τα Χριστούγεννα

Ο εμπορικός κόσμος εκτιμά ότι για πρώτη φορά φέτος από την έναρξη της οικονομικής κρίσης ο τζίρος των Χριστουγέννων ήταν αυξημένος χωρίς να φτάσει σε καμία περίπτωση τα επίπεδα της διετίας 2008-2009. Μέσα σε επτά χρόνια υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί από το λιανεμπόριο περί τα 2 δισ. ευρώ ή 35,2% του τζίρου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ), ο τζίρος των Χριστουγέννων φέτος καταγράφει μέση αύξηση της τάξης του 2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα που προσέλκυσαν περισσότερους καταναλωτές κατά την εορταστική περίοδο είναι αυτά που δραστηριοποιούνται στην πώληση ειδών ένδυσης και υπόδησης, στην πώληση τροφίμων και ποτών, αλλά και τα καταστήματα μαζικής εστίασης, ακολουθούν τα βιβλιοπωλεία και εν συνεχεία τα καταστήματα παιχνιδιών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κατά την εορταστική περίοδο καταγράφηκε αύξηση στις πωλήσεις των λεγόμενων λευκών οικιακών συσκευών καθώς οι μεγάλες αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών πραγματοποιούν συνεχώς προσφορές.

Σχετικές ειδήσεις