ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρωστάς στην Εφορία; Δες πώς θα πληρώσεις όλους τους φόρους σου σε 12 δόσεις

Χρωστάς στην Εφορία; Δες πώς θα πληρώσεις όλους τους φόρους σου σε 12 δόσεις

Ρύθμιση οφειλών | δόσεις: «Όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις», ανέφερε την Τετάρτη (03/01/2018) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ράνια Αντωνοπούλου.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», η κυρία Αντωνοπούλου είπε πως για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12 συνολικά, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το οικονομικό επιτελείο φέρεται πως έχει συμφωνήσει για τη συγκεκριμένη ρύθμιση και με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Τι προβλέπει αναλυτικά η νέα ρύθμιση οφειλών

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, με τη νέα ρύθμιση θα προβλέπονται τα εξής:

• Διατηρείται κανονικά το ημερολόγιο πληρωμής των φόρων που ισχύει σήμερα, δηλαδή η πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος), του ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις (από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο)

Στο εκκαθαριστικό της Εφορίας θα υπάρχει ειδική ένδειξη που θα πληροφορεί τον φορολογούμενο ότι έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει το φόρο σε 12 μηνιαίες δόσεις δίχως επιβάρυνση, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα δίνει πάγια εντολή στην τράπεζά του για την αυτόματη πληρωμή

• Ειδικά για το πρώτο έτος εφαρμογής και, προκειμένου να μην προκύψει τρύπα στα φορολογικά έσοδα με ετεροχρονισμό της πληρωμής φόρων, θα μπορούσαν οι φορολογούμενοι να ξεκινήσουν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ από την αρχή του έτους και με την εκκαθάριση να επαναπρογραμματιστεί το ύψος των τελευταίων πέντε δόσεων κάθε έτους

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Δείτε εδώ περισσότερες οικονομικές ειδήσεις του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις