ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και μέσω TAXISnet η πληρωμή φόρου

Και μέσω TAXISnet η πληρωμή φόρου

Απευθείας στο TAXISnet θα έχουν οι φορολογούμενοι τη δυνατότητα να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας από τις 15 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι ήδη έτοιμο και η εφαρμογή θα λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού και τον αριθμό της κάρτας.

Από την πρώτη στιγμή που οι τράπεζες επέβαλαν προμήθεια κατά την πληρωμή φόρων στα γκισέ οι φορολογούμενοι άλλαξαν τις συνήθειες τους. Ένας στους τρεις πλέον επιλέγει να πληρώσει ηλεκτρονικά τις υποχρεώσεις του είτε με κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) είτε μέσω e-banking.

Τα ποσοστά των φορολογουμένων που επιλέγουν την ηλεκτρονική τραπεζική για να γλιτώσουν τις επιβαρύνσεις αυξάνονται όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα. Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους με τις κάρτες τους, χρεωστικές ή πιστωτικές μέσω TAXISnet χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Η σχετική εφαρμογή βρίσκεται στο τελικό στάδιο και θα βρίσκεται στον «αέρα» του TAXISnet μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής

  • Οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στο TAXISnet εισέρχονται στον προσωπικό τους λογαριασμό.
  • Στη συνέχεια επιλέγουν «Στοιχεία οφειλών». Το σύστημα τους οδηγεί στις βεβαιωμένες οφειλές και την «Ταυτότητα Οφειλής» όπου θα βλέπουν το ποσό της κάθε δόσης που θα πρέπει να καταβάλουν.
  • Θα υπάρχει ειδική ένδειξη για την απευθείας πληρωμή της οφειλής. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν θα είναι να πληκτρολογήσουν τον αριθμό της κάρτας τους (χρεωστική ή πιστωτική) και ότι άλλο στοιχείο τους ζητηθεί και αυτόματα θα γίνεται η πληρωμή του φόρου.