ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ για αναβάθμιση S&P: Οι αγορές μας εμπιστεύονται ξανά

ΥΠΟΙΚ για αναβάθμιση S&P: Οι αγορές μας εμπιστεύονται ξανά
Υπουργείο Οικονομικών

Standard & Poor’s | Υπουργείο Οικονομικών: Ικανοποίηση εκφράζει το Σάββατο (20/01/2018) το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζει «θετική» την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας πως «αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών».

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's έρχεται σε συνέχεια των αναβαθμίσεων του καλοκαιριού από τους οίκους Moody’s και Fitch, ενώ ταυτόχρονα προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις», σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «οι θετικές εξελίξεις που ενισχύουν την αίσθηση ότι αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα», ενώ εκφράζεται η βεβαιότητα ότι «με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο 2018 και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της οριστικά την μακρά περίοδο κρίσης».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το υπουργείο Οικονομικών

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα θέματα από το οικονομικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχετικές ειδήσεις