ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Iταλικός Τύπος: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από τα Μνημόνια

Eurogroup - Iταλικός Τύπος: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από τα Μνημόνια

Στη συνεδρίαση του Eurogroup που διεξήχθη τη Δευτέρα (23/01/2018) και την πορεία της Ελλάδας αναφέρεται την Τρίτη μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου, με θετικά σχόλια και αναλύσεις.

Η εφημερίδα της Ρώμης «Il Messaggero» σημειώνει ότι η Ελλάδα ήταν το κύριο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης και προσθέτει: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξέλθει του προγράμματος βοήθειας τον ερχόμενο Αύγουστο και να επιστρέψει στις αγορές για αυτοχρηματοδότηση».

Διαβάστε επίσης:

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει εφαρμόσει 95 από τα 110, συνολικά, προαπαιτούμενα.

Η εφημερίδα «La Repubblica» γράφει: «Η Ελλάδα βλέπει το φως στο τέλος της διάσωσης» και υπογραμμίζει ότι «έγινε άλλο ένα καθοριστικό βήμα για την έξοδο από την κρίση», αφού μένει ένα ακόμη περαιτέρω βήμα για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε σχεδόν όλα τα μέτρα που τις έχουν ζητηθεί και τις ερχόμενες εβδομάδες θα πρέπει να ξεκινήσει η όλη συζήτηση για το χρέος.

Η «La Repubblica» γράφει, εξάλλου, ότι «η Ελλάδα δεν προβιβάζεται μόνον από τους εταίρους», αφού ο οίκος Standard & Poor's προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αθήνας, και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να μειώνονται.

Η οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», τέλος, σημειώνει σε άρθρο της ότι «τα τελευταία δάνεια ξεκλειδώνουν» και «η Αθήνα οδεύει προς το τέλος του προγράμματος διάσωσης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία ανήκει στην Ιταλική Ένωση Βιομηχάνων, το κύριο θέμα που θα πρέπει να διαπιστωθεί, είναι τι είδους σχέση θα έχει η Ελλάδα με τους δανειστές, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις