ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του e-παραβόλου και στους δήμους

Ξεκίνησε η εφαρμογή του e-παραβόλου και στους δήμους

Σε λειτουργία έχει τεθεί ο ηλεκτρονικός κόμβος μέσω του οποίοι οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά μια σειρά από παράβολα των δήμων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, στην επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους δήμους της χώρας «ήταν καθοριστική η συμβολή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά» και «εξασφαλίστηκε μετά από τη συστηματική συνεργασία της ΚΕΔΕ, των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών, Εσωτερικών, της Γ.Γ.Π.Σ. και της ΑΑΔΕ».

Πώς εκδίδεται το ηλεκτρονικό παράβολο

Για την έκδοση και χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου ακολουθείτε τις εξής ενέργειες:

  • Δημιουργία e-παραβόλου: Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας και έκδοση «μοναδικού κωδικού αριθμού» παραβόλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση ης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων: http://www.aade.gr/polites/e-parabolo.
  • Πληρωμή e-παραβόλου: Με χρήση του «μοναδικού κωδικού αριθμού» παραβόλου, η πληρωμή γίνεται μέσω e-banking, στα ΕΛ.ΤΑ με πιστωτικής / χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας.
  • Κατάθεση e-παραβόλου στον Φορέα: Κατάθεση -χρησιμοποίηση του e-παραβόλου στον Φορέα για τον οποίο το έχετε εκδώσει.

Για την έκδοση του e-παράβολου δεν χρειάζεται να έχετε κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Μπορείτε να το εκδώσετε και ως μη πιστοποιημένος χρήστης.

Δεν μπορείτε όμως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσής του, να το αναζητήσετε, να το επανεμφανίσετε, να το επανεκτυπώσετε ή να κάνετε μεταβολή του πεδίου ΙΒΑΝ, διότι απαιτείται η χρήση κωδικών TAXISnet.

Εάν θελήσετε να κάνετε μία από τις παραπάνω ενέργειες θα πρέπει να πιστοποιηθείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet μέσω της ιστοσελίδας www.aade.gr (επιλογή «Εγγραφή Νέου Χρήστη») και στη συνέχεια να εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-Παράβολο.

Σχετικές ειδήσεις