ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τη «Θέμιδα» ασχολείται η «Ομάδα Δράσης»

Με τη «Θέμιδα» ασχολείται η «Ομάδα Δράσης»

Ζητήματα τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης σε θέματα Δικαιοσύνης συζητήθηκαν σήμερα εκτενώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» κ. Χόρστ Ράινχεμπαχ.

Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν όλες οι προτάσεις (ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφου, ηλεκτρονική πληρωμή προστίμων κ.α) που περιλαμβάνονται σε επιστολή του κ. Παπαϊωάννου προς τον πρωθυπουργό και κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, αναφορικά με την παροχή τεχνογνωσίας από τους εταίρους μας για τον εκσυγχρονισμό, αναδιοργάνωση, βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο της δικαιοσύνης.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθεια της «Ομάδας Δράσης» και να μεσολαβήσει στα κράτη-μέλη, προκειμένου να παρασχεθεί στη χώρα μας η τεχνογνωσία, ενώ διατύπωσε και προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εξευρεθούν πόροι ώστε να χρηματοδοτηθούν τα απαραίτητα έργα. Προς την κατεύθυνση εξεύρεσης κονδυλιών θα κινηθεί και η ίδια «Ομάδα Δράσης».

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου, της «Ομάδας Δράσης» με τους πρέσβεις των κρατών-μελών που θα κληθούν να παράσχουν τις γνώσεις και να υποδείξουν τις τεχνικές εκείνες που εφαρμόζονται στις χώρες τους και μπορούν να εισαχθούν και στη χώρα μας ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση των όρων απονομής δικαιοσύνης. Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στις Βρυξέλλες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη από πλευράς της «Ομάδας Δράσης» ο κ. Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η κ. Ζωρζέττα Λάλη, επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Από την πλευρά του υπουργείου μετείχε ο γενικός γραμματέας κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.