ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 27 Απριλίου ξεκινούν οι Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί

Στις 27 Απριλίου ξεκινούν οι Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί

Από τις 27 Απριλίου ξεκινούμ και επίσημα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Όσοι οφειλέτες διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, σπίτια, οικόπεδα, χωράφια, επαγγελματικά ακίνητα εάν δεν καταφέρουν να εξοφλήσουν ή έστω να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν να εκποιούνται από τον υπολογιστή κάποιου συμβολαιογράφου.

Σύμφωνα με τα προγράμματα πλειστηριασμών που δημοσιεύονται μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) από τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσουν πλειστηριασμοί ακινήτων με ηλεκτρονικό τρόπο ενώ όλοι οι πλειστηριασμοί από την 1η Μαίου και μετά θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή. Αυτό σημαίνει ότι πολλά ακίνητα θα βγαίνουν στο «σφυρί» σε χαμηλές τιμές αφού η κατάρρευση της κτηματαγοράς και της οικοδομής στα χρόνια της κρίσης έχει προσγειώσει τις τιμές των ακινήτων και ειδικά των παλαιών κατοικιών άνω των 20 ετών.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο θα διενεργήσει για πρώτη φορά πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική αξία. Μάλιστα, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει περίπου 17.000 πλειστηριασμούς για το 2018, στόχος που φαίνεται δύσκολα να υλοποιείται.

Σχετικές ειδήσεις