ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

«Πρεμιέρα» κάνουν αύριο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο.

Στην πλατφόρμα έχουν ήδη αναρτηθεί 20 πλειστηριασμοί, πουν αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις και μεγάλα ακίνητα ενώ οι οφειλές προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ελληνικό Δημόσιο θα διενεργήσει για πρώτη φορά πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική του αξία. Επιπλέον μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μπορεί να πέσει και κάτω της εμπορικής.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αυξάνονται συστηματικά και έχουν κατά κύριο λόγο επισπεύδουσες τις τράπεζες.

Έως σήμερα είχαν αναγγελθεί 7.442 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 404 διενεργούνται αυτή την εβδομάδα. Παρόλο που ο αριθμός των ακινήτων έχει αυξηθεί σηματικά το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει σε χαμηλά ακόμη επίπεδα.
Πάντως αρκετοί είναι οι πλειστηριασμοί που ρυθμίζονται έστω την τελευταία στιγμή, κάτι που επιδιώκουν τόσο οι τράπεζες όσο και η ΑΑΔΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάση τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, το 2017 δεν πραγματοποιήθηκε κανένας πλειστηριασμός ακινήτου, ενώ το 2016 διενεργήθηκαν μόλις 11 πλειστηριασμοί.

Σχετικές ειδήσεις