ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβολή «πλαφόν» στο άθροισμα φόρων και εισφορών για τους επαγγελματίες

Επιβολή «πλαφόν» στο άθροισμα φόρων και εισφορών για τους επαγγελματίες

Στη λύση του πλαφόν προσανατολίζονται στο Οικονομικό Επιτελείο για να περιορίσουν κάπως την επιβάρυνση στους ελεύθερους επαγγελματίες, από τους φόρους και τις εισφορές.

Η πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας αλλά δεν έχει πάρει ακόμα την έγκριση από τους Θεσμούς, θέλει να μπαίνει ανώτατο όριο στο ετήσιο εισόδημα στα επίπεδα του 50% - 55%, αθροιστικά για φόρους και εισφορές. Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες με εισοδήματα από 20.000 έως 70.000 ευρώ.

Στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ) έχουν εντοπίσει ότι σε αυτή την κλίμακα εισοδήματος βρίσκονται περίπου 23.000 ασφαλισμένοι ή περίπου το 5% του συνόλου των ελεύθερων επαγγελματιών. Ειδικά γι’ αυτή την κατηγορία ασφαλισμένων, η επιβάρυνση από φόρους και εισφορές, σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνει το 80% του εισοδήματος, αθροιστικά.

Στο υπουργείο Εργασίας, γνωρίζουν ότι έχουν αδικηθεί οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι αφού το εισόδημα που απομένει στη διάθεσή τους είναι πολύ μικρό, σε σχέση με το έσοδο που έχουν αποκομίσει από την εργασία τους ή την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Σε μια προσπάθεια, να περιοριστεί η συγκεκριμένη αδικία, εκπονήθηκε σχέδιο για την επιβολή πλαφόν. Το τελικό λόγο, σε κάθε περίπτωση, έχουν οι Θεσμοί που θα κληθούν να αποφασίσουν αν συμφωνούν με τις παραμέτρους του σχεδίου ή όχι.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικές ειδήσεις