ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρισέ: «Εφαρμόστε άμεσα τις αποφάσεις»

Τρισέ: «Εφαρμόστε άμεσα τις αποφάσεις»

Την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε φαίνεται να συμμερίζεται ο κεντρικός τραπεζίτης Ζαν Κλόντ Τρισέ , ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, τονίζει ότι η κρίση χρέος δεν έχει ξεπεραστεί παρά τα όποια μέτρα.

"Η κρίση δεν έχει τελειώσει. 'Εφερε στο φως την αδυναμία των αναπτυγμένων οικονομιών. Βλέπουμε σήμερα την αδυναμία της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας, αλλά επίσης τις αδυναμίες της Ευρώπης", τονίζει ο Τρισέ.

Ο Τρισέ πιέζει τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης να κρατήσουν την υπόσχεσή τους για μείωση των κολοσσιαίων χρεών στην Ευρώπη.
"Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "έχουν τώρα δύσκολη δουλειά μπροστά τους".

"Η πλήρης και γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων αυτών είναι απολύτως σημαντική. Πρέπει να επιβλέψουμε τη διαδικασία αυτή με μεγάλη προσοχή. Είναι πλέον καιρός να δράσουμε", υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr