ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Τσακαλώτος: Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές - Το χρέος είναι βιώσιμο

Eurogroup - Τσακαλώτος: Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές - Το χρέος είναι βιώσιμο

«Νομίζω ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, θα μπει στις αγορες, θα τελειώσει το πρόγραμμα προσαρμογής και θα εφαρμόσει το πρόγραμμα ανάπτυξης της», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του Eurogroup των Βρυξελλών.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι Eurogroup ολοκληρώθηκε με πολύ καλό τρόπο και ότι κατα τη συνεδριάση υπήρχαν τέσσερα κομμάτια του παζλ και έπρεπε να δέσουν.

«Το πρώτο ήταν η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης», ανέφερε και πρόσθεσε, «το δεύτερο κομμάτι ήταν η ολιστική στρατηγική, το τρίτο ήταν το πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης και το τέταρτο κομμάτι του παζλ ήταν η συμφωνία για το χρέος, τα ολοκληρώσαμε και τα τέσσερα», υπογράμμισε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα παρακολούθησης, παρέπεμψε στις δηλώσεις του Μάριο Σεντένο και του Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο τόνισαν πως δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο. «Είναι πράγματα είτε από το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο είτε πράγματα που βγαίνουν από το τρίτο πρόγραμμα» εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε, επίσης, εξαιρετικά σημαντικά τα άμεσα μέτρα για το χρέος για να μπορέσει η χώρα να κοιτάξει την περίοδο μετά τον Αύγουστο με αισιοδοξία.

«Μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Η κυβέρνηση αυτή δεν θα ξεχάσει τι πέρασε ο ελληνικός λαός αυτά τα οκτώ χρόνια» είπε επίσης ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να δει θετικά αποτελέσματα από αυτή τη συμφωνία».

Σχετικές ειδήσεις