ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Κραλ: Το σχέδιο «Eureka» οδηγεί σε μείωση του δημοσίου χρέους

Μ. Κραλ: Το σχέδιο «Eureka» οδηγεί σε μείωση του δημοσίου χρέους

Σε μεγάλη μείωση του Δημόσιου Χρέους περίπου 60%, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη και διευκολύνοντας τις επενδύσεις στην Ελλάδα, βάσει του σχεδίου «Eureka», υποστήριξε ο εμπνευστής του σχεδίου και στέλεχος της εταιρείας συμβούλων «Roland Berger», Μάρκους Κραλ, στο συνέδριο «Banking Money Conference», που έγινε σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Κράλ, το σχέδιο στο οποίο κατέληξε η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής, δεν είναι ρεαλιστικό, τονίζοντας ότι το κούρεμα του 50% εμπεριέχει κινδύνους και η μόνη ικανοποιητική λύση για την Ελλάδα, είναι ένας συνδυασμός του «Eureka» με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και ένα κούρεμα στα επίπεδα του προηγούμενου Προγράμματος Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI).

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα εξέφρασε τον προβληματισμό του, λέγοντας ότι «δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει χρόνος για να γίνει», ενώ σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος «Eureka» επισήμανε ότι η κυριότητα της ακίνητης περιουσίας δεν θα περνά εξαρχής στο «όχημα» που θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση, αλλά μετά το πέρας της διαδικασίας.