ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της G20

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της G20

Για δεύτερη και τελευταία ημέρα, επαναλαμβάνονται σήμερα οι εργασίες της Συνόδου της G20 στις Κάννες με μια ατζέντα που περιλαμβάνει συνομιλίες για τις χρηματοπιστωτικές ρυθμίσεις, τους φορολογικούς παραδείσους, τις τιμές των πρώτων υλών και τον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Χθες Πέμπτη, οι ηγέτες της G20 προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο κατά της κρίσης που απειλεί να προκαλέσει μια «αλυσιδωτή αντίδραση» που θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, ζητώντας παράλληλα από την Ευρώπη να επιλύσει τα προβλήματά της.

«Το σημαντικότερο καθήκον μας αυτές τις ημέρες είναι να επιλύσουμε την οικονομική κρίση εδώ στην Ευρώπη», τόνισε ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος συμμετείχε σε μια εκτός προγράμματος συνάντηση των χωρών της ευρωζώνης-μελών της G20, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επιπλέον όπως ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές, οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μηχανισμό δανεισμού που θα βοηθήσει τις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν κρίση ρευστότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr