ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι να προσέχετε στην πληρωμή των φόρων σας με κάρτα

Τι να προσέχετε στην πληρωμή των φόρων σας με κάρτα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να πληρώνουν με πιστωτική κάρτα τις υποχρεώσεις τους στην εφορία, κυρίως λόγω της δυνατότητας των άτοκων δόσεων

Από τη στιγμή λοιπόν που όσοι κάνουν χρήση των πιστωτικών τους καρτών ενδιαφέρονται για το χρόνο πληρωμής των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, η ημερομηνία που θα δοθεί η εντολή στην τράπεζα παίζει σημαντικό ρόλο στο χρονοδιάγραμμα της εξόφλησης. Κι αυτό διότι από την ημέρα που θα επιλεγεί θα εξαρτηθεί εάν θα πληρώσετε την οφειλή σας σε 15 ημέρες ή σε ενάμιση μήνα από σήμερα. Η διαφορά σίγουρα είναι σημαντική.

Πώς λειτουργούν οι πιστωτικές

Στις πιστωτικές κάρτες η ημερομηνία πληρωμής είναι πάντοτε 15 - 20 ημέρες μετά την έκδοση του εκάστοτε λογαριασμού. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό σε ποιο λογαριασμό θα εμφανιστεί η οφειλή, είτε πρόκειται για όλο το ποσό ή για κάποια εκ των δόσεων. Σε γενικές γραμμές αυτό που πρέπει να κάνετε για να πάει όσο πιο πίσω γίνεται η ημερομηνία της εξόφλησης, είναι να δώσετε την εντολή πληρωμής στην τράπεζα μετά την έκδοση του τελευταίου λογαριασμού. Για όσους έχουν δύο ή περισσότερες πιστωτικές με διαθέσιμα όρια, θα πρέπει να επιλέγεται η κάρτα στην οποία ο λογαριασμός έχει εκδοθεί πιο πρόσφατα.

Παράδειγμα

Για να γίνει πλήρως αντιληπτό το πόσο σημαντική είναι η ημερομηνία που θα δώσετε την εντολή πληρωμής στην τράπεζα, σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα. Αν ο λογαριασμός μίας πιστωτικής εκδίδεται στις 24 κάθε μήνα, και πληρώσετε νωρίτερα από αυτήν την ημέρα το φόρο, τότε το ποσό ή η πρώτη δόση θα εμφανιστούν στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. Αν πχ. πληρώσετε στις 23 Οκτωβρίου, η δόση θα εμφανιστεί στο λογαριασμό της 24ης Οκτωβρίου, που θα έχει ημερομηνία εξόφλησης στις 15 Νοεμβρίου. Αν όμως πληρώσετε στις 25 Οκτωβρίου, ο φόρος θα εμφανιστεί στο λογαριασμό της 24ης Νοεμβρίου και θα πρέπει να πληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Κερδίζετε δηλαδή συνολικά έναν ολόκληρο μήνα!

Αν έχετε και δεύτερη κάρτα με διαφορετική ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού, τότε θα πρέπει να επιλέξετε εκείνη με ημερομηνία έκδοσης λογαριασμού, όσο το δυνατόν κοντύτερα στην προθεσμία πληρωμής του φόρου. Αν δηλαδή έχετε κάρτα με έκδοση λογαριασμού στις 27 κάθε μήνα, σας συμφέρει να περιμένετε μέχρι τότε για να πληρώσετε τον φόρο.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα 1.000 ευρώ: Είστε μητέρα; Δείτε ΕΔΩ πώς να κάνετε αίτηση

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Οκτωβρίου (ΚΕΑ): Δείτε πότε θα πληρωθεί - Οι δικαιούχοι