ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκάνδαλο Folli Follie: Στις τράπεζες η τύχη της εταιρείας

Σκάνδαλο Folli Follie: Στις τράπεζες η τύχη της εταιρείας

Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας το αίτημα που είχε υποβάλλει η Folli Follie στις 23 Ιουλίου για υπαγωγή στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, στο πλαίσιο της διασφάλισης και προστασίας της δραστηριότητάς της.

Η αίτηση αποσκοπούσε στην προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της με σκοπό τη διατήρηση την εύρυθμη λειτουργίας της και την αποφυγή μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας από επιθετικές συμπεριφορές, και κατά την εισηγμένη απώτερος στόχος ήταν να επιτρέψει στην εταιρεία να σχεδιάσει απρόσκοπτα και να προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναδιοργάνωσης, με στόχο να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα της Διοίκησης Κουτσολιούτσου και απέρριψε το αίτημα.

Αυτό σημαίνει πως αυτόματα σταματούν να ισχύουν και τα προσωρινά μέτρα προστασίας που είχαν επιδικαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου υπέρ της Folli Follie από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στη βάσει των οποίων οι πιστωτές της εταιρείας δεν μπορούσαν έως τις 12 Νοεμβρίου να εκποιήσουν περιουσιακά στοιχεία της.

Πλέον η τύχη της Folli Follie περνάει στις τράπεζες που σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθούν άμεσα σε διοικητικές αλλαγές και στην εκδίωξη του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη θέση του CEO της εταιρείας.

Οι ελληνικές τράπεζες διακρατούν ως ενέχυρο τη συμμετοχή της Folli Follie (36%) στα Αττικά Πολυκαταστήματα έναντι δανείων ύψους 46 εκατ. ευρώ.

Εάν επιδιώξουν τη ρευστοποίηση αυτής της συμμετοχής για να ανακτήσουν τα κεφάλαιά τους, τότε η διάσωση της εταιρείας πιθανότατα δεν θα είναι εφικτή.