ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αχτσιόγλου: Δημοσιονομικά αχρείαστη η μείωση του αφορολόγητου

Αχτσιόγλου: Δημοσιονομικά αχρείαστη η μείωση του αφορολόγητου

Έφη Αχτσιόγλου | αφορολόγητο | Ειδήσεις: Την πεποίθηση ότι «το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου το θεωρούμε και αυτό αχρείαστο δημοσιονομικά», εκφράζει σε συνέντευξή της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την ακύρωσή του, ενώ μια κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι βέβαιο ότι θα εφάρμοζε το μέτρο, καθώς εντάσσεται στον πυρήνα του προγράμματός της».

Η υπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία βάση η συζήτηση για αύξηση του κατώτατου μισθού 20 -25 ευρώ, τονίζοντας στην εφημερίδα Real News ότι «το ύψος της αύξησης είναι αντικείμενο της εν εξελίξει διαδικασίας» και ότι θα το αποφασίσει «ο υπουργός Εργασίας και θα το εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2019».

Η κυρία Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι οι ελαφρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση «σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του 2016, η οποία για πρώτη φορά συνέδεσε τις εισφορές με το πραγματικό εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών» και συμπληρώνει ότι σήμερα «αξιοποιώντας τις καλές δημοσιονομικές επιδόσεις μειώνουμε τις εισφορές επιπλέον 250.000 ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών».

Επιτίθεται στη ΝΔ σημειώνοντας ότι «δεν υπόσχεται ελαφρύνσεις για τους πολλούς. Όσα υπόσχεται αφορούν τους λίγους, την οικονομική ελίτ και τα κέρδη της».

Τέλος, αναφερόμενη στις συλλογικές συμβάσεις δηλώνει: «Eξετάζουμε όλες τις υπογεγραμμένες κλαδικές συμβάσεις προκειμένου να τις επεκτείνουμε και η επόμενη θα είναι αυτή των εργαζομένων στις ξένες αεροπορικές εταιρείες. Ήδη έχουμε επεκτείνει 9 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 190.000 εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει βελτίωση των αποδοχών και των όρων εργασίας για δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς».

Διαβάστε επίσης: