ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού Α21: Διεύρυνση στο επίδομα προανήγγειλε η Φωτίου

Επίδομα παιδιού Α21: Διεύρυνση στο επίδομα προανήγγειλε η Φωτίου

Διεύρυνση στο επίδομα παιδιού προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5.

Συγκκεριμένα η υπουργός είπε «Αυτοί που μιλούν για παροχολογία, θα γελοιοποιηθούν, ψηφίζοντας όλα τα θετικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, μεταξύ τους την για πρώτη φορά επιδότηση ενοικίου ή στεγαστικού για πάνω από 300.000 οικογένειες, τη διεύρυνση του επιδόματος παιδιού, που έφτασε να χορηγείται σε 900.000 οικογένειες και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Μην χάσετε τη Βουλή αυτόν το μήνα».

«Παραλάβαμε την κοινωνική προστασία στα 780 εκατ. ευρώ και έχει ήδη εκτιναχθεί στα 2,5 δισ. ευρώ μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» ανέφερε η κ. Φωτίου. Αναφορικά με τη φτώχεια, είπε «όλα τα στοιχεία που βλέπετε σήμερα από την Eurostat, είναι του 2017 με βάση τα εισοδήματα του 2016. Μόνο σε δύο χρόνια, με τις πολιτικές μας, για πρώτη φορά, ρίχνουμε τους συντελεστές φτώχειας, παιδικής φτώχειας, κτλ, που με τους προηγούμενους είχαν εκτοξευτεί στα ουράνια» .

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου για το 2019 οι αντίστοιχες δαπάνες θα φτάσουν πολύ περισσότερο από 2 δισ. ευρώ. «Μόνο οι πολιτικές μας για το παιδί αύξησαν το συγκεκριμένο προϋπολογισμό από τα 600 εκατ. ευρώ στο 1,3 δισ. ευρώ ... Το 2019, έρχονται στο χαρτοφυλάκιό μας περίπου 400 εκατ. ευρώ μόνο για το στεγαστικό επίδομα ... Είναι στη Βουλή αυτές τις ημέρες και ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ... ο δημοσιονομικός χώρος που θα διατεθεί για το 2019 θα είναι κοντά στο 1 δισ. ευρώ» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, η κ. Φωτίου αναφέρθηκε αναλυτικά σε μία σειρά από τομείς όπου γίνονται σημαντικά βήματα στην κοινωνική προστασία:

Επιδότηση ενοικίου: «Γίνεται, για πρώτη φορά, μετά το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, όταν είχαμε δώσει επιδότηση στέγης σε 20.000 ... σήμερα το διευρύνουμε ... θα δώσουμε σε πάνω από 300.000 οικογένειες επιδότηση ενοικίου, ίσως φτάσουμε τις 340.000. Αφορά επιδότηση από 70 ευρώ έως 210 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Εάν η οικογένεια δεν έχει ενοίκιο, αλλά στεγαστικό δάνειο, τα λεφτά θα πιστώνονται κατευθείαν στην τράπεζα για τη μηνιαία δόση. Είναι ένα πολύ μεγάλο μέτρο, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα επιδότησης στέγασης ... μπαίνει σε νέα βάση η πολιτική για την κατοικία. Θα έχουμε και άλλα μέτρα» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚΑ - Επίδομα Παιδιού: Πότε έρχεται η 5η δόση - Μέχρι 20/11 οι τροποποιητικές στο Α21