ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νεφελούδης για Αγγελόπουλους: Δεν μπορεί κάποιοι να επιβάλουν τη φτώχεια γιατί έτσι γουστάρουν

Νεφελούδης για Αγγελόπουλους: Δεν μπορεί κάποιοι να επιβάλουν τη φτώχεια γιατί έτσι γουστάρουν

Αδερφοί Αγγελόπουλοι: Το δράμα για τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής μόλις άρχισε και θα γίνει εφιάλτης με απόλυτη ευθύνη της οικογένειας Αγγελόπουλου - Ο μόνος άνθρωπος από την κυβέρνηση που «τόλμησε» να κάνει δηλώσεις κατά του οικονομικού και εργασιακού σκανδάλου είναι ο Ανδρέας Νεφελούδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας - Έστω και αργά, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι η οικογένεια Αγγελόπουλου δεν έχει κεφάλαια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

«Την παρακμή την επέβαλε η ιδιοκτησία της επιχείρησης, τα καπρίτσια της ιδιοκτησίας δημιούργησαν όλο το πρόβλημα», είπε ο κ. Νεφελούδης και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί ο κάθε ένας ή αυτοί που είναι γύρω από τον κάθε έναν, να επιβάλλουν φτώχεια στους εργαζόμενους και να δυσφημούν συνολικά τη βιομηχανία παραγωγής χωρίς λόγο, επειδή έτσι γουστάρουν».

Είναι η πρώτη φορά, έστω και αργά που ένα κυβερνητικό στέλεχος παίρνει θέση και κάνει λόγο για καπρίτσια της οικογένειας:

«Εγώ δεν μπορώ να παρέμβω στις ενδοοικογενειακές διαφωνίες αλλά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι η συγκεκριμένη οικογένεια δεν έχει κεφάλαια να επενδύσει και να καταστήσει βιώσιμη την επιχείρηση».

«Αφέθηκε η βιομηχανία να πάει στα βράχια και είναι πολύ περίεργο», είπε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Νεφελούδης.

Αυτό βέβαια που δεν αποκαλύπτει κανείς είναι ότι η επιχείρηση αφέθηκε να πέσει στα βράχια ακριβώς λόγω της ενδοοικογενειακής διαμάχης και της λυσσαλέας επίθεσης των αδερφών Αγγελόπουλων κατά του πατέρα τους.

Επειδή ακριβώς υπάρχει διαφωνία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις μετοχές, και οι δυο πλευρές έπαψαν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τρίτους και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τύχη 170 ψυχών που έχουν απομείνει στην εταιρεία και παρακολουθούν άναυδοι την προκλητική αδιαφορία των Αγγελόπουλων.

Ήδη στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να μιλάνε για προώθηση των εργαζομένων σε άλλες βιομηχανίες γεγονός που επιβεβαιώνει (δυστυχώς) τα ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ότι η υπόθεση έχει ουσιαστικά τελειώσει.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης είπε άλλωστε στο ραδιόφωνο 24/7 ότι υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους που θα περιλαμβάνει καταβολή επιδόματος και επανα-πιστοποίηση των προσόντων τους για να μπορέσουν να διοχετευθούν σε άλλες βιομηχανίες.

Είναι προφανές ότι το deal, παρασκηνιακά έχει κλειδώσει. Το κράτος θα πάρει τη Χαλυβουργική για ένα... κομμάτι ψωμί και θα διαγραφούν τα χρέη στη ΔΕΗ και η ΔΕΗ θα ανοίξει μια νέα μονάδα παραγωγής χωρίς να πληρώσει σχεδόν τίποτα. Εννοείται ότι αυτή τη μονάδα θα την πάρει υπεργολαβία και θα την διαχειριστεί ένας άλλος επιχειρηματίας, ο οποίος - επίσης - δεν θα χρειαστεί να βάλει δεκάρα τσακιστή.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά αυτό που είχαμε επισημάνει:

Λεφτά υπάρχουν. Οι Αγγελόπουλοι δεν θέλουν να πληρώσουν. Για να συνεννοούμαστε. Θέλουν να κλείσει η βιομηχανία και να γραφτούν στο χιόνι όλα τα χρέη, και τα 32 εκατομμύρια της ΔΕΗ και τα 400 εκατομμύρια προς στις τράπεζες!

Και βεβαίως αυτό είναι κάτι που το παραδέχθηκε και ο κ. Νεφελούδης, αφού ούτε αυτός πιστεύει ότι οι Αγγελόπουλοι δεν έχουν λεφτά.

Ωστόσο κανείς δεν απαντά γιατί δεν δεσμεύονται οι λογαριασμοί των Αγγελόπουλων με τόσα πολλά χρέη. Δεν είναι μόνον τα 32 εκατομμύρια στη ΔΕΗ και τα 400 εκατομμύρια στις τράπεζες. Υπάρχουν πολλά χρέη συνολικά σε όλο το δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Το Newsbomb.gr έχει αποκαλύψει με αναλυτικά ρεπορτάζ τα «φέσια» των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου αλλά και τις απαράδεκτες πρακτικές κατά των εργαζομένων.

Η τύχη των εργαζομένων της Χαλυβουργικής είναι μάλλον δυσοίωνη, αφού θα χάσουν τα δικαιώματά τους, τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις, ενώ όσο για τα υπόλοιπα χρέη προς τις τράπεζες, θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Τα ψίχουλα που θα τους δώσει ο ΟΑΕΔ δεν θα φτάσουν ούτε για τα βασικά της επιβίωσης.

Όπως επισημάναμε χθες 18/12/2018 με σχετική αρθρογραφία, το έργο είναι χιλιοπαιγμένο, με δυνατότερες περιπτώσεις τον Πάνο Μαρινόπουλο που κάνει τις διακοπές του και δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή για τα χρέη του, αλλά και τον Λαυρεντιάδη που ζει σαν βασιλιάς. Κανείς δεν του ζήτησε τα χρήματα από τα χρέη της ELFE στη ΔΕΠΑ. Θα μου πείτε πήραν ποτέ τα χρήματα από το σκάνδαλο της Proton; Όχι βέβαια, μια χαρά την βγάζει ο Λαυρέντης όλα αυτά τα χρόνια.

Όλοι αυτοί οι κύριοι τακτοποιήθηκαν με ειδικές ρυθμίσεις είτε της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων. Υπάρχει εξήγηση; Ο λαός πάντως έχει καταλάβει ότι πρέπει να έχουν ταϊστεί πολλά στόματα για να βρίσκονται τέτοιες λύσεις...

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:

Ποιος «έβαλε πλάτη» για τους Αγγελόπουλους

Διαβάστε επίσης:

«Λουκέτο» στη Χαλυβουργική: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ – Στο... χιόνι τα χρέη των Αγγελόπουλων;

Αδερφοί Αγγελόπουλοι: Ο πατέρας μας φταίει για την κατάρρευση της Χαλυβουργικής