ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Πώς μπορείτε βγείτε έως το τέλος του 2018 με «μπόνους» έως και 180 ευρώ το μήνα

Συντάξεις: Πώς μπορείτε βγείτε έως το τέλος του 2018 με «μπόνους» έως και 180 ευρώ το μήνα

Συντάξεις | προσωπική διαφορά | Ειδήσεις: Μια τελευταία ευκαιρία έχουν συνολικά τέσσερις κατηγορίες ασφαλισμένων, ώστε να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2018 και να διεκδικήσουν το «μπόνους» που προκύπτει από την προσωπική διαφορά.

ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όφελος από μια αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2018 κυμαίνεται από 30 έως 180 ευρώ το μήνα, με αυτό το έξτρα ποσό να συνοδεύει το συνταξιούχο εφ’ όρου ζωής.

Ωστόσο, εάν ο ασφαλισμένος υποβάλει την αίτησή του μέσα στο 2019, τότε χάνει το επιπλέον ποσό της προσωπικής διαφοράς και θα λάβει την σύνταξή του όπως προκύπτει από τον υπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016).

Σημειώνεται πως ο εν λόγω «μποναμάς» δίνεται επειδή η σύνταξη υπολείπεται πάνω από 20% από την προσδοκώμενη σύνταξη με βάση τον παλαιό τρόπο υπολογισμού. Όσοι αποχωρήσουν φέτος θα λάβουν το 25% αυτής της διαφοράς για πάντα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα για τις συντάξεις

Ποιοι οι δικαιούχοι

Ειδικότερα, οι τέσσερις κατηγορίες ασφαλισμένων που έχουν ήδη θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και μπορούν να κερδίσουν ένα τμήμα προσωπικής διαφοράς με αίτηση έως 31/12/2018, είναι οι εξής:

  • Δημόσιοι υπάλληλοι κατηγοριών ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 35 και άνω έτη ασφάλιση. Συμφέρει να αποχωρήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συμπληρωμένα τα 35 ή 37 έτη. Στην κατηγορία αυτή το όφελος μπορεί να είναι από 30 ως 150 €. Επίσης συμφέρει η συνταξιοδότηση για τους δημοσίους υπάλληλους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ με 3 και άνω τέκνα που μπορούν να εξαγοράσουν πλασματικά και να φτάσουν από 35 χρόνια και άνω.
  • Δημόσιοι υπάλληλοι κατηγοριών ΤΕ και ΠΕ που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 30 έως 35 έτη ασφάλισης. Συμφέρει να αποχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρωμένα από 30 έως 35 έτη. Στην κατηγορία αυτή το όφελος μπορεί να είναι από 30 ως 100 €.
  • Ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΒΕ. Στην κατηγορία αυτή το όφελος μπορεί να είναι από 20 ως 180 € ανάλογα την περίπτωση.
  • Ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών, του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 30 και άνω έτη ασφάλισης.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Νέο ποσό 70 εκατ. ευρώ - Δείτε πότε και πόσα θα πάρετε

Την απήγαγε στα 13 της και την έκανε σκλάβα του – 32 χρόνια μετά ήρθε η ώρα της εκδίκησης (Pics)

Νέος εφιάλτης για το μοντέλο που κρατείται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ