ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΒΕ: Δε αποτελεί λύση, η σύλληψη των επιχειρηματιών

ΣΒΒΕ: Δε αποτελεί λύση, η σύλληψη των επιχειρηματιών

Ξεκάθαρα ενάντιος φαίνεται να είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ως προς τις αλλεπάλληλες συλλήψεις επιχειρηματιών σχετικά με οφειλές τους προς το Δημόσιο, χωρίς να έχει προηγηθεί εξέταση της αιτίας της καθυστέρησης καταβολής τους.


Η κίνηση αυτή όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του ντροπιάζει συνεπείς επιχειρηματίες που εξαιτίας δυσχερών περιστάσεων αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, όταν όμως το ίδιο το Κράτος χρωστά σε αυτούς πολλαπλάσια ποσά των οφειλομένων.

Ο ΣΒΒΕ έχει προτείνει ως λύση του προβλήματος τον συμψηφισμό των οφειλών, το ελληνικό δημόσιο επιμένει ωστόσο στην τακτική του εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, με συλλήψεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να οδηγούν ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις στην πτώχευση και τους εργαζομένους σε αυτές στην ανεργία.

Ακόμη επιμένει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής ως απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης της χώρας και ανάκτηση της εθνικής της αξιοπρέπειας.

Ο ΣΒΒΕ καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζομένους και στους επιχειρηματίες αυτής της χώρας.

Αναφέρει ακόμη πως η άμεση καταβολή προς τις επιχειρήσεις ενός μέρους τουλάχιστον από τα επτά (7) δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλει το κράτος προς τις επιχειρήσεις, μπορεί να ανακουφίσει την αγορά και να επιτύχει τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.