ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό δικαστική… ομπρέλα η «Leo Burnett- Publicis»

Υπό δικαστική… ομπρέλα η «Leo Burnett- Publicis»

Υπό δικαστική… ομπρέλα τέθηκε και επίσημα η διαφημιστική εταιρία «Leo Burnett- Publicis», η οποία μόνο στους τηλεοπτικούς σταθμούς φέρεται να οφείλει 20 εκατ. ευρώ, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Στην απόφαση (υπ’ αριθμόν 983/2011) του δικαστηρίου αναφέρεται πως «πρέπει να απαγορευτεί οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας» και «να απαγορευτεί η ατομική ή συλλογική αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της Leo Burnett, η κήρυξη της σε κατάσταση πτωχεύσεως, η λήψη σε βάρος της ασφαλιστικών μέτρων και η έκδοση προσωρινή διαταγής» σε βάρος της μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, «που θα επικυρώνει ή μη τη συμφωνία μεταξύ της αιτούσας και των πιστωτών».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μεσολαβητής που ορίστηκε από το δικαστήριο
(κ. Αντ. Πασπάτης, Σύμβουλός Χρηματοοικονομικών Επιχειρήσεων) θα έρθει σε επαφή με τους πιστωτές για να γίνει διακανονισμός των χρεών και «κούρεμα».

Αν οι πιστωτές συμφωνήσουν τότε θα εκδοθεί θετική απόφαση υπαγωγής στο άρθρο 99 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο που θα επανεξετάσει την υπόθεση. Σε διαφορετική περίπτωση η εταιρία θα οδηγηθεί σε πτώχευση αφού δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει τα χρέη της.