ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλι Ρεν: Η Βρετανία δεν πρέπει να βρίσκεται στο περιθώριο

Όλι Ρεν: Η Βρετανία δεν πρέπει να βρίσκεται στο περιθώριο

Την αρνητική του στάση απέναντι την απόφαση του Λονδίνου να μη συμμετάσχει στη νέα δημοσιονομική συμφωνία της ΕΕ, εξέφρασε ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής Όλι Ρεν, επισημαίνοντας ότι στη Βρετανία αρμόζει να βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και όχι στο περιθώριο.


«Λυπάμαι πολύ που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν πρόθυμο να εγκρίνει το νέο δημοσιονομικό πακέτο. Λυπάμαι τόσο για την Ευρώπη και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση, όσο και για τους Βρετανούς πολίτες και τις προοπτικές τους», είπε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Θέλουμε μια ισχυρή και εποικοδομητική Βρετανία στην Ευρώπη και θέλουμε η Βρετανία να βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και όχι στο περιθώριο», πρόσθεσε ακόμη.

«Εάν αυτή η κίνηση αποσκοπούσε στο να αποφύγουν οι τραπεζίτες και οι χρηματοπιστωτικές εταιρίες του City τους ρυθμιστικούς κανόνες, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Πρέπει να αντλήσουμε όλοι διδάγματα από τη συνεχιζόμενη κρίση και να βοηθήσουμε στην επίλυσή της και αυτό αφορά και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο», δεν παρέλειψε να σημειώσει.