ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ικανοποίηση Τουρκολιά, για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής

Ικανοποίηση Τουρκολιά, για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής

«Το πρόγραμμά της Εθνικής Τράπεζας για διοχέτευση ρευστότητας 3 δισ. ευρώ εξελίσσεται ικανοποιητικά και με χαρά διαπιστώνουμε ότι καινοτόμες εξωστρεφείς επιχειρήσεις βασίζονται και στη δική μας στήριξη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης.

Και συνεχίζουμε» αναφέρει σε μήνυμα του προς όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα και στον Όμιλο της Εθνικής, ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τεστ αντοχής.

Ο κ.Τουρκολιάς επισημαίνει «ότι μία νέα περίοδος, με προοπτική και διαχρονικό δυναμισμό, ξεκινά για την Εθνική Τράπεζα, με τη σφραγίδα μάλιστα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αξιολόγησε τη θέση, και τις προοπτικές 129 ευρωπαϊκών τραπεζών».

«Με υιοθέτηση ιδιαίτερα αυστηρών παραδοχών για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία από τον επόμενο μήνα αναλαμβάνει ουσιαστικό θεσμικό έλεγχο των τραπεζών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Εθνική Τράπεζα δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη πρόσθετων κεφαλαίων, αφού θα έχει και πλεόνασμα Ιδίων Κεφαλαίων 2 δισ. ευρώ. Η Εθνική πέρασε με άνεση τη δοκιμασία των ευρωπαϊκών stress tests. Συνεχίζουμε την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης 2014-2018, που η Εθνική έχει καταρτίσει και που έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται με συνέπεια» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής.

Αναφέρει, επίσης, ότι συντελέστηκε στο ακέραιο με συνέπεια και αποφασιστικότητα, με τη θετική συμβολή των εργαζομένων η στρατηγική που χαράχθηκε από τον Ιούλιο του 2012 που στόχευε στην επαρκή και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, στην ενίσχυση της ρευστότητας καθώς και τη συγκράτηση των επισφαλειών και τη θωράκιση του Ομίλου. Επίσης, στον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε συνθήκες σταθερού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

«H Εθνική μας, η διαχρονικά κύρια Τράπεζα του ελληνικού λαού, κάλυψε τις αδυναμίες και τα προβλήματα και, από αρνητική Καθαρή Θέση, πέρασε, και μάλιστα με καλή σειρά, μεταξύ των εύρωστων ευρωπαϊκών τραπεζών. Κατά συνέπεια καμία περαιτέρω κεφαλαιακή ενέργεια δεν απαιτείται. Δεν έχουμε παρά με συνέπεια και πάλι, και αυτό θα κάνουμε, να εφαρμόσουμε το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που ήδη υλοποιείται, ώστε να επικεντρωθούμε στον πρωταρχικό μας ρόλο για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και την υποστήριξη της πελατειακής μας βάσης. Με ένα πελατολόγιο με πάνω από 6 εκατ., μακράν το μεγαλύτερο, έχουμε πρόσθετη υποχρέωση να επαναβεβαιώσουμε το ρόλο μας ως κύριου αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας και εκφραστή των ελληνικών νοικοκυριών» τονίζει ο κ.Τουρκολιάς.

Σχετικές ειδήσεις