ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Visa: Ρυθμοί-ρεκόρ στη χρήση χρεωστικών καρτών στην Ελλάδα

Visa: Ρυθμοί-ρεκόρ στη χρήση χρεωστικών καρτών στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση γνωρίζει ο αριθμός συναλλαγών χρεωστικών καρτών για πραγματοποίηση αγορών στην χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Visa Hellas, η αύξηση της χρήσης χρεωστικών καρτών το 2015 φτάνει το 83% σε σχέση με το 2014, από πλευράς τζίρου, φθάνοντας τα 2,2 δισ.ευρώ.
Αναφορικά με το αριθμό συναλλαγών χρεωστικών καρτών η αύξηση το 2015 σε σχέση με το 2014 ξεπερνά το 85% και φθάνει σε 37 εκατομμύρια συναλλαγές.
Άνοδο σημειώνουν και οι ανέπαφες πληρωμές που μετά από μεγάλη περίοδο πιλοτικών εφαρμογών στην χώρα μας, πλέον έχουν μπει στην καθημερινότητα σε μεγάλο αριθμό συναλλαγών.
Ειδικότερα, το 2015 οι κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. σε αριθμό και γίνονται αποδεκτές σε περισσότερα από 90.000 σημεία (τερματικά POS).
Ενδεικτικά αναφέρονται ότι υπάρχουν πλέον POS και σε περίπου 700 ταξί (ενώ αν υπολογιστούν και online πληρωμές με Taxibeat, κα. πρέπει να είναι γύρω στις 4.000) ενώ σημεία αποδοχής που αυξάνεται συνεχώς η χρήση καρτών είναι τα fast food & deliveries, εισιτήρια στον ΟΑΣΑ στα εκδοτήρια, πληρωμές ασφαλίστρων, κλπ.
Ο τζίρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε 11% και διαμορφώθηκε στα 782 εκατ.ευρώ.
Εξάλλου, εντός του έτους εκτιμάται και η εμπορική εφαρμογή του ψηφιακού πορτοφολιού της Visa, που στην ουσία θα αποτελεί την συνέχεια της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, καθώς θα ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες της στο έξυπνο κινητό.
Ο συνολικός τζίρος όλων των καρτών διαμορφώθηκε το 2015 σε 4,7 δισ. ευρώ ή 25% αύξηση σε σχέση με το 2014 με τις χρεωστικές να αποτελούν το 46% του τζίρου.

Σχετικές ειδήσεις