ΤΡΑΠΕΖΕΣ

RBS: Σχεδιάζει περικοπή 600 θέσεων στη Βρετανία

RBS: Σχεδιάζει περικοπή 600 θέσεων στη Βρετανία

Η Royal Bank of Scotland θα περικόψει περίπου 600 θέσεις εργασίας στις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής στη Βρετανία, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος, στον πιο πρόσφατο γύρο απολύσεων και αναστολής λειτουργίας καταστημάτων που εφαρμόζει η τράπεζα.

Όλοι οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από τις περικοπές απασχολούνται στο δίκτυο λιανικής της τράπεζας στην Αγγλία και οι περισσότεροι εξ αυτών ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή σήμερα, σύμφωνα με τις πηγές.

Η τράπεζα κλείνει περίπου 34 καταστήματα και μειώνει το ωράριο λειτουργίας σε εκατοντάδες περισσότερα στο πλαίσιο ενός επιθετικού πλάνου για μείωση των δαπανών.

Οι τελευταίες απολύσεις ανεβάζουν σε 1.500 τον αριθμό των περικοπών που έχει εφαρμόσει από τις αρχές του έτους η RBS στη Βρετανία.

Η RBS, που κατά 73% ανήκει στο κράτος, επιβεβαίωσε ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, χωρίς να δίνει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, και είπε ότι οι περικοπές είναι αποτέλεσμα της στροφής των πελατών σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες.

Σχετικές ειδήσεις