ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Deutsche Bank: «Κόβει» πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας

Deutsche Bank: «Κόβει» πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της σε όλο τον κόσμο κάτω από τις 90.000 από τις 97.000 που είναι σήμερα.

Την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας προωθεί η Deutsche Bank υπό τον νέο επικεφαλής της Christian Sewing, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της λειτουργίας του επιχειρηματικού και επενδυτικού banking.

Στη μονάδα πωλήσεων τίτλων και trading, η τράπεζα δήλωσε ότι στόχο έχει να μειώσει το προσωπικό κατά 25%. Ο Christian Sewing, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, τόνισε ότι η τράπεζα πρέπει «να επικεντρωθεί σε αυτό που πραγματικά κάνει καλά».

Επιπλεόν είπε πως η τράπεζα «παραμένει δεσμευμένη στις δραστηριότητες corporate & investment bank και στη διεθνή μας παρουσία». Ακόμη, η γερμανική τράπεζα δήλωσε πως αναμένει τα αποτελέσματα του 2018 να δεχθούν πλήγμα από τις χρεώσεις αναδιοργάνωσης, ύψους άνω των 800 εκατ. ευρώ.

Για το 2019, η τράπεζα σχεδιάζει να μειώσει το προσαρμοσμένο κόστος στα 22 δισ. ευρώ.

Πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιες χώρες θα γίνουν οι περικοπές στις θέσεις εργασίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Deutsche Bank απασχολεί περίπου 66.000 άτομα στην Ευρώπη -42.000 στη Γερμανία, 21.000 στην Ασία και περίπου 10.000 στην Βόρεια Αμερική.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι η πρώτη σημαντική κίνηση του επικεφαλής της Christian Sewing, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο τον περασμένο μήνα μετά την απομάκρυνσή του από τον προκάτοχό του John Cryan.

Σχετικές ειδήσεις