Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Eurogroup μέσα στην εβδομάδα

Newsbomb

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνεδρίαση «εξπρές» του Eurogroup στις Βρυξέλλες, πάνω στην ελληνική πρόταση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διαπίστωσαν ότι η ελληνική πρόταση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο χρειάζεται περισσότερος χρόνος και δουλειά για να επιτευχθεί η συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η οποία ακολούθησε το Eurogroup, ο πρόεδρος τους Συμβουλίου της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσαν ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βάση συζήτησης, αλλά οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε επόμενο Eurogroup σε λίγες μέρες. Σημείωσαν, επίσης, πως αναμένουν κατάλογο με προαπαιτούμενες από ελληνικής πλευράς προτάσεις.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί απόψε (22/06/2015), έχοντας χαρακτήρα διαβούλευσης.

Τη σύγκληση νέου Eurogroup ανακοίνωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα νομίσματος, Βάλντις Ντομπρόφσκις. Σύμφωνα με δήλωσή του, οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ένα «καλοδεχούμενο βήμα, όμως χρειάζεται περαιτέρω δουλειά με τους θεσμούς. Το Eurogroup θα επανέλθει αυτή την εβδομάδα. Χρειαζόμαστε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες».