ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση λόγω χαμηλού αγοραστικού ενδιαφέροντος

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση λόγω χαμηλού αγοραστικού ενδιαφέροντος

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια | Ειδήσεις: Απώλειες σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, Τρίτη (08/08/2017) με τις μεταλλευτικές εταιρείες να υποχωρούν και τα οικονομικά αποτελέσματα να ασκούν πιέσεις σε μετοχές όπως η Pandora, η IHG και η Standard Life εν μέσω περιορισμένου όγκου συναλλαγών λόγω θέρους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,2%, ενώ τα blue chips υποχώρησαν κατά 0,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 επίσης υποχώρησε κατά 0,2%, όπως και ο γερμανικός DAX.

Οι μετοχές πρώτων υλών σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 0,3%, καθώς τα ασθενέστερα των αναμενόμενων εμπορικά στοιχεία για την Κίνα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλων παγκοσμίως, επηρέασαν την τιμή του χαλκού.

Η μετοχή της εταιρείας κοσμημάτων Pandora σημείωσε «βουτιά» σχεδόν 8% καθώς τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η βρετανική ασφαλιστική Standard Life υποχώρησε κατά 1,2% ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, ενώ η μετοχή του ομίλου InterContinental Hotels σημείωσε πτώση κατά 3% καθώς απογοήτευσαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για την αύξηση των εσόδων ανά δωμάτιο.

Στον αντίποδα, η φινλανδική εταιρία ελαστικών Nokian κατέγραψε άλμα 9,5% και αναμένεται να σημειώσει την καλύτερη ημερήσια επίδοσή της από τον Φεβρουάριο του 2016 ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων τριμηνιαίων κερδών και την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις