ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο «κόκκινο» οι δείκτες με φόντο τη διαμάχη ΗΠΑ - Β. Κορέας

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο «κόκκινο» οι δείκτες με φόντο τη διαμάχη ΗΠΑ - Β. Κορέας

Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, σημειώνοντας απώλειες για τρίτη συνεχή ημέρα, ενώ αναμένονται να καταγράψουν τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους φέτος καθώς οι κλιμακούμενες πολιτικές εντάσεις πλήττουν τις χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,7%, με την εβδομαδιαία πτώση του να ανέρχεται στο 2,4%, την μεγαλύτερη από τις αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Οι μετοχές και τα blue-chips της ευρωζώνης σημείωσαν πτώση κατά 0,7%, ενώ ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 0,8%.

Οι ασιατικές και οι αμερικανικές χρηματιστηριακές μετοχές επέκτειναν τις απώλειές τους καθώς ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας εντάθηκε.

Οι μετοχές των πρώτων υλών σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 2,6% σε χαμηλό μηνός καθώς οι τιμές των βασικών μετάλλων στην Κίνα κατέρρευσαν λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων. Οι μετοχές των Rio Tinto, Glencore, Antofagasta, Anglo American, BHP Billiton και Arcelormittal σημείωσαν πτώση μεταξύ 2,3% και 4,1%.

Η υποχώρηση των τιμών του αργού ασκούσε πιέσεις στις μετοχές πετρελαίου και αερίου, που σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 1%.

Οι τράπεζες σημείωσαν πτώση 0,9%, με τον κλαδικό δείκτη να αναμένεται να καταγράψει σημειώσει τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του εδώ και εννέα μήνες.

Η μετοχή της βρετανικής Dixons Carphone σημείωσε βουτιά 7,6%, καθώς η Exane BNP Paribas υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της κατά δύο βαθμίδες σε «underperform».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις εξελίξεις στη διαμάχη ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας

Σχετικές ειδήσεις