ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Θέρμανση: Πώς θα εξοπλιστούμε οικονομικά και αξιόπιστα για τον χειμώνα

Θέρμανση: Πώς θα εξοπλιστούμε οικονομικά και αξιόπιστα για τον χειμώνα

Καθώς o χειμώνας καταφθάνει, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μπει στη διαδικασία να αναζητήσουμε τις προσιτές λύσεις που θα μετατρέψουν το σπίτι ή τον επαγγελματικό μας χώρο, σε ένα ζεστό «καταφύγιο». Είναι αλήθεια πως η φρενήρης διακύμανση των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο καταδεικνύουν σε αποτρεπτικές για το budget αρκετών καταναλωτών τις συγκεκριμένες επιλογές, οπότε οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης που προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση και εξοικονόμηση ενέργειας, είναι αυτοί που κερδίζουν την προτίμηση του κοινού.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πώς θα είμαστε σίγουροι πως η επιλογή θέρμανσης που θα κάνουμε, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χώρου που θέλουμε να ζεστάνουμε; Πώς θα είμαστε σε θέση να διακρίνουμε την αξιόπιστη συσκευή, η οποία θα πιάσει «τόπο» και όχι απλώς χώρο στο σπίτι ή το γραφείο μας; Για να απαντήσουμε στις παραπάνω ερωτήσεις, χρειαζόμαστε απαραίτητα τη συμβουλή ενός ειδικού, ο οποίος θα μας συστήσει μία μεγάλη γκάμα ειδών θέρμανσης, από την οποία εμείς θα διαλέξουμε πώς θα ζεσταθούμε φέτος τον χειμώνα.

Αυτός ο ειδικός δεν είναι άλλος από την Praktiker Hellas την εταιρία «νούμερο ένα» στο ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY. Στον Κατάλογο Θέρμανσης της Praktiker, θα βρεις έναν ολοκληρωμένο οδηγό που περιλαμβάνει ό,τι χρειαζόμαστε για να απολαμβάνουμε ένα ζεστό σπίτι όλο τον χειμώνα, παραμένοντας εντός του προϋπολογισμού μας. Πρόκειται για έναν πλήρη κατάλογο με εντυπωσιακή καινοτομία αφού η εικόνα του εξωφύλλου είναι φτιαγμένη από έναν AI αλγόριθμο (Τεχνητή Νοημοσύνη) ο οποίος βασίζεται σε λεκτικές εντολές.

Σόμπες pellet, ξύλου και υγραερίου για μεσαίους και μεγάλους χώρους

Είναι αλήθεια πως οι σόμπες αποτελούν την πρώτη επιλογή αρκετών από εμάς, καθώς πρόκειται για συσκευές που καλύπτουν μεσαίους αλλά και λίγο μεγαλύτερους χώρους, ενώ θερμαίνουν επαρκώς κάθε περιβάλλον με το μικρότερο δυνατό κόστος. Μάλιστα, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μέσα από μία «πλούσια» γκάμα τη συσκευή που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του χώρου μας, αλλά για να καταλήξουμε στην ιδανική επιλογή, χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας:

  • τις διαστάσεις του χώρου μας,
  • τη θερμική ισχύ που διαθέτει μία σόμπα,
  • την ενεργειακή απόδοση,
  • την κατανάλωση καυσίμου,
  • το υλικό κατασκευής και
  • την αυτονομία που μας προσφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, παράλληλα με τις διαχρονικές αλλά σύγχρονες σόμπες ξύλου ή σόμπες υγραερίου, οι σόμπες pellet είναι μία πρακτική και πολύ οικονομική επιλογή που αξίζει την προσοχή μας. Κι αν αποφασίσουμε πως θέλουμε να επενδύσουμε σε μία καινούργια σόμπα pellet, ένας συνεργαζόμενος τεχνικός έρχεται και αναλαμβάνει την τοποθέτησή της στον χώρο μας.

Κλιματιστικά που μας εξασφαλίζουν καθημερινά μία καλύτερη ποιότητα ζωής

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το κλιματιστικό είναι μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές αυτόνομης θέρμανσης, μία συσκευή που προτιμούν εδώ και χρόνια οι καταναλωτές, καθώς λόγω των προηγμένων, «έξυπνων» λειτουργιών της, που διασφαλίζουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής και κυρίως, μία βελτιωμένη ποιότητα αέρα στο σπίτι τους. Τι χρειάζεται να ελέγξει κανείς, όμως, πριν αποφασίσει να αποκτήσει ένα νέο κλιματιστικό;

  • Σίγουρα η απόδοση και η ενεργειακή κλάση μίας συσκευής είναι δύο ζητήματα που πρέπει να ερευνηθούν.
  • Η τεχνολογία Inventer που ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ του κλιματιστικού, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία και εξοικονομώντας ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, καθώς και
  • Οι smart λειτουργίες, όπως ο απομακρυσμένος χειρισμός μέσω Wi-Fi και η λειτουργία Follow me που προσαρμόζει τη λειτουργία του κλιματιστικού ανάλογα με τη θέση που βρισκόμαστε.
  • Extra tip: Συνδυάζοντας το κλιματιστικό μας με έναν καινοτόμο αφυγραντήρα, τον οποίο μπορούμε να βρούμε στον νέο Κατάλογο Θέρμανσης της Praktiker, είναι βέβαιο πως θα εξαλείψουμε την ανεπιθύμητη υγρασία, ενώ θα εξασφαλίσουμε μία καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Συσκευές που αναβαθμίζουν την ατμόσφαιρα του χώρου μας γρήγορα και εύκολα

Εκτός από τις κύριες πηγές θέρμανσης, όπως μπορεί να είναι η σόμπα και το κλιματιστικό μας, αξίζει να επενδύσουμε σε μερικές επιπλέον οικονομικές συσκευές, οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά την ατμόσφαιρα του χώρου μας ή θα μας προσφέρουν περισσότερη ζεστασιά με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση. Για παράδειγμα, τα καλοριφέρ λαδιού, οι θερμοπομποί, οι θερμάστρες χαλαζία και τα αερόθερμα, είναι οι εύχρηστες συσκευές που αξίζουν οπωσδήποτε μία θέση στα μικρότερα δωμάτια του σπιτιού, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα, ακόμη και το μπάνιο μας, καθώς μας προσφέρουν ένα ζεστό, άνετο περιβάλλον με ελεγχόμενο κόστος κατανάλωσης. Βέβαια, εξίσου χρήσιμοι είναι και οι καθαριστές αέρα, δηλαδή οι συσκευές που εγκλωβίζουν τα αόρατα μικροσωματίδια, τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς που κυκλοφορούν ελεύθερα στην ατμόσφαιρα, παρέχοντάς μας ένα υγιεινό περιβάλλον, το οποίο μας εμπνέει ασφάλεια και χαλάρωση. Όπως και να έχει, στα καταστήματα Praktiker θα βρούμε μία μεγάλη ποικιλία ετοιμοπαράδοτων συσκευών από τα πιο κορυφαία brands της αγοράς, ενώ μπορούμε να τις αποκτήσουμε με δόσεις και χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας, αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Δ-ΟΣΗ ΘΕΛΕΙΣ».

Επειδή η θέρμανση του χώρου μας είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί αρκετά, καλό θα ήταν, πέρα από τον Κατάλογο Θέρμανσης, να εμπιστευτούμε τις έμπειρες συμβουλές και την καθοδήγηση της εξειδικευμένης ομάδας της εταιρείας, η οποία διαθέτει την τεχνογνωσία για να μας κατευθύνει στην ιδανική λύση για το σπίτι ή το γραφείο μας. Επιπλέον, χάρη στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», η Praktiker μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων θέρμανσης, από θερμομονώσεις και λέβητες μέχρι ηλιακούς θερμοσίφωνες, τα οποία μπορούμε να αποκτήσουμε άμεσα με ευέλικτους τρόπους πληρωμής.

Πρακτικές, αποδοτικές και κυρίως οικονομικές λύσεις για τη θέρμανση του σπιτιού μας υπάρχουν αρκεί να ξέρουμε που θα τις αναζητήσουμε. Στην Praktiker θα βρούμε ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε το κρύο έξω από το σπίτι μας.