ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Πώς θα προσφέρεις κάθε μέρα ένα υγιές περιβάλλον στην οικογένειά σου

Πώς θα προσφέρεις κάθε μέρα ένα υγιές περιβάλλον στην οικογένειά σου

Το «μυστικό» για να βελτιώσεις τις συνθήκες του αέρα, να μειώσεις τα αλλεργιογόνα εντός και να πεις «αντίο» στην υγρασία

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν χρειάζεστε αφυγραντήρα στο σπίτι σας ή το δωμάτιο του παιδιού σας; Παρακάτω, λοιπόν, θα σας δώσω, όχι έναν, ούτε δύο, αλλά επτά λόγους για να πείτε «ναι» και να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Βλέπετε, προτεραιότητά μου πάντα ήταν η άνεση της κόρης μου. Με λίγα λόγια, αν κοιμάται αυτή καλά, κοιμάμαι και εγώ καλύτερα! Τον τελευταίο χρόνο, λοιπόν, πολλοί από εμάς περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στα σπίτια μας. Για αυτό είναι σημαντικό τα σπίτια μας να συνιστούν υγιή περιβάλλοντα για εμάς και τα παιδιά μας. Και ένας από τους τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας υγιεινό, είναι προσθέτοντας έναν αφυγραντήρα σε αυτό, ώστε να βελτιώσετε τις συνθήκες του αέρα, να μειώσετε τα αλλεργιογόνα και φυσικά, την υγρασία!

Για κάθε μητέρα και για κάθε οικογένεια, οι αφυγραντήρες Inventor είναι «must»

Αρχικά θα σας πω ότι έχω επιλέξει τον αφυγραντήρα Inventor Combo, μιας και είναι ο μόνος που έχει πολύ μεγάλο δοχείο και συνεπώς δεν χρειάζεται να τον αδειάζω συχνά, αλλά παράλληλα, χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του, γίνεται μικρός σε μέγεθος για να αποθηκεύεται πολύ εύκολα.

Ένας βασικός λόγος που εξηγεί το γιατί προμηθεύτηκα τον συγκεκριμένο αφυγραντήρα, βέβαια, ήταν η υγρασία που εμφανίζεται σε πολλά δωμάτια του σπιτιού μου. Και αν δεν το γνωρίζατε, η υγρασία όχι μόνο επηρεάζει αρνητικά την ατμόσφαιρα στο σπίτι, αλλά την ίδια ώρα περιορίζει την αίσθηση της θερμοκρασίας σε αυτό. Αγοράζοντας, λοιπόν, έναν αφυγραντήρα και δη, έναν που διαθέτει το σύστημα Flash Dry, όπως ο Combo της Inventor, θα νιώθετε περισσότερη ζεστασιά στο σπίτι τον χειμώνα περιορίζοντας την υγρασία και έτσι, θα εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα σε ό,τι αφορά στο κόστος της θέρμανσης. Και σας έχω και ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα που μου παρέχει ο συγκεκριμένος αφυγραντήρας! Ποιο είναι αυτό; Ότι μου χαρίζει και μία υγιεινή ατμόσφαιρα, χάρη στην τεχνολογία Ultraviolet τύπου C που διαθέτει!

Να αναφέρω ακόμη ότι ο αφυγραντήρας μου στεγνώνει τα ρούχα της απλώστρας σε χρόνο «ντετέ». Βλέπετε, δεν βάζω όλα τα ρούχα στο στεγνωτήριο, μερικά μόνο όπως τα πουλόβερ και τα τζιν, τα απλώνω στην απλώστρα και κάποιες βροχερές μέρες η απλώστρα μπαίνει μέσα στο σπίτι. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, ενεργοποιώ τον αφυγραντήρα και τα ρούχα στεγνώνουν αρκετά γρήγορα. Με τον αφυγραντήρα μου, επίσης, το σπίτι μου ζεσταίνεται πιο γρήγορα. Δεν μπορώ να περιγράψω τη διαφορά θερμοκρασίας (ζεστασιάς) που ένιωσα την πρώτη φορά που τον έθεσα σε λειτουργία. Όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα είναι και αθόρυβος!

Και αφού σας εξήγησα πώς βοήθησε εμένα ο αφυγραντήρας, θα σας δώσω τους επτά λόγους για να τον βάλετε και εσείς στο σπίτι σας.

  1. Η απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από τον αέρα βοηθά το παιδί σας να παραμένει υγιές. Διότι αν δεν το γνωρίζατε, η υγρασία ενθαρρύνει τις αναπνευστικές διαταραχές.
  2. Η υπερβολική υγρασία μπορεί ακόμη και να επιδεινώσει καταστάσεις, όπως το άσθμα. Επειδή ταλαιπωρούμαι από άσθμα, είναι σημαντικό να αναπνέω άνετα, τόσο εγώ, όσο και τo παιδί μου, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  3. Γνωρίζατε ότι τα ακάρεα, τα οποία μπορούν -επίσης- να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, ευδοκιμούν σε ένα υγρό περιβάλλον; Η χρήση αφυγραντήρα για τη μείωση της υγρασίας θα μειώσει τον αριθμό των ακάρεων στην κρεβατοκάμαρα. Απίθανο έτσι;
  4. Εάν το παιδί σας υποφέρει από αλλεργίες, η χρήση αφυγραντήρα μπορεί να μειώσει ή να ανακουφίσει τα συμπτώματα (μπούκωμα, καταρροή) αφαιρώντας τα αλλεργιογόνα από το περιβάλλον του υπνοδωματίου.
  5. Η υγρασία κάνει όλη την οικογένεια να νιώθει άβολα. Φύγετε για λίγο από τον χειμώνα και σκεφτείτε εκείνες τις ζεστές, κολλώδεις καλοκαιρινές νύχτες που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε επειδή νιώθετε την υγρασία. Το παιδί σας, επίσης, αισθάνεται έτσι, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο του. Ένας αφυγραντήρας, ωστόσο, αντλεί την υγρασία από τον αέρα, αποτρέποντας αυτό το κολλώδες αίσθημα και επιτρέποντας στο σώμα του παιδιού σας να δροσιστεί πιο αποτελεσματικά. Ας μην ξεχνάμε, φυσικά, πως ειδικά τον χειμώνα, η υγρασία περιορίζει την αίσθηση της ζεστασιάς στους χώρους μας, οπότε ένας αφυγραντήρας μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε και οικονομία στη θέρμανση.
  6. Η υπερβολική υγρασία όχι μόνο κάνει το παιδί σας να νιώθει άβολα τη νύχτα, αλλά εξαντλεί και την ενέργειά του. Μπορεί να είναι, λοιπόν, πιο πιθανό να ξυπνήσει με γκρίνια την επόμενη μέρα μετά από έναν κακό ύπνο. Η μείωση της υγρασίας στον αέρα οδηγεί σε καλύτερο ύπνο, περισσότερη ενέργεια και σε ένα… πιο χαρούμενο παιδί την επόμενη μέρα!
  7. Ένας αφυγραντήρας διασφαλίζει μια καλή αναπνοή και κατ' επέκταση, την καλύτερη υγεία του παιδιού σας.

Ανεξάρτητα από τους λόγους που σας ανέφερα για να σας πείσω να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα, υπάρχουν μερικά ακόμη οφέλη που θα ανακαλύψετε μόλις τον αποκτήσετε. Σκεφτείτε όπως σκέφτηκα εγώ και κάντε αυτήν την επένδυση για να εξασφαλίσετε ένα πιο χαρούμενο και πιο υγιεινό νοικοκυριό για εσάς και την οικογένειά σας. Είτε έχετε μικρό σπίτι, είτε μεγάλο, θα βρείτε το κατάλληλο μέγεθος που θα ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, όπως συνέβη και στη δική μου περίπτωση, που ήθελα έναν αφυγραντήρα μικρό σε μέγεθος, που να αποθηκεύεται και να μετακινείται εύκολα, ώστε να δείχνει πάντα τακτοποιημένο το σπίτι μου. Για αυτό και προτίμησα τον αφυγραντήρα Combo της Inventor!

Και είμαι σίγουρη πως αν σκεφτείτε ότι η Inventor είναι η «Νο1» εταιρεία σε πωλήσεις αφυγραντήρων, καθώς και ότι με κάθε αγορά αφυγραντήρα Inventor, στηρίζετε ταυτόχρονα το Χαμόγελο του Παιδιού, τότε η επιλογή -και για εσάς- θα είναι… μονόδρομος!