Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Συνέδριο πανστρατιάς στη ΝΔ

Συνέδριο πανστρατιάς στη ΝΔ

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί έντονα στη γαλάζια κομματική βάση το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο "πανστρατιάς", όπως το ονομάζουν.

Το θέμα άνοιξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προκειμένου η παράταξη να επανέλθει στα ποσοστά του 40% που είχε την προ μνημονίου εποχή.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φυσικά, θα ανοίξει σίγουρα η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να κληθούν πρόσωπα όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης ή οι Ζώης, Πολύδωρας, Ψωμιάδης κλπ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, ωστόσο αρκετά στελέχη επισημαίνουν πως τα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ΝΔ δε μπορούν να προσθέσουν υπεραξία στις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος, αντίθετα μπορεί να προκαλέσουν αποσυσπείρωση ψηφοφόρων που στήριξαν την παράταξη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ διαχρονικά τοποθετούνταν αλλού.

Μάλιστα, λένε πως η διεύρυνση πρέπει να γίνει σε ιδέες και θέσεις και όχι σε φθαρμένα υλικά, που μόνο το παρελθόν θυμίζουν. Σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει ανοιχτό προσκλητήριο προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να συγκεραστούν όλες οι φωνές σε ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Απολύσεις και αξιολόγηση και στη ΝΔ