Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Παράνομοι Μετανάστες: ευκαιριακό ενδιαφέρον ή μόνιμες λύσεις ;

Παράνομοι Μετανάστες: ευκαιριακό ενδιαφέρον ή μόνιμες λύσεις ;

To ζήτημα της αντιμετώπισης της Παράνομης Μετανάστευσης έχει μεγάλη ζήτηση τελευταία.

του Μανώλη Αγγελάκα

Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας

Το ανακάλυψε ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ Χρυσοχοίδης με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ Καμίνη και τρέχουν να μας πείσουν ότι αγωνίζονται για τη λύση του. Αφού πρώτα γέμισε η Αθήνα με παράνομους μετανάστες [ θυμηθείτε την κυβερνητική –μη – αντίδραση στα γεγονότα της Υπατίας ] τώρα παρουσιάζουν σχέδια και ιδέες. Εκλογές έρχονται ,ας δείξουμε ότι κινούμαστε....

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και περίπλοκο και δεν αντιμετωπίζεται ευκαιριακά και προεκλογικά . Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι , που ασχολούνται καιρό με το θέμα και το προσεγγίζουν με σοβαρότητα και διάρκεια.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Ευρωβουλευτής Μανώλης Αγγελάκας διοργάνωσε πρόσφατα μια ημερίδα για το μεταναστευτικό ζήτημα και έχει αναδείξει το πρόβλημα της έξαρσης των μολυσματικών ασθενειών από παράνομους μετανάστες που είναι φορείς τέτοιων ασθενειών.

Ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπισθούν οι «κινούμενες υγειονομικές βόμβες» είναι η απομάκρυνσή τους από τους δρόμους και η φιλοξενία τους στα υπό σύσταση Κέντρα Φιλοξενίας που πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα . Εκεί, εκτός από ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης,θα τους παρέχεται και υγειονομική φροντίδα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναπροώθησης τους στις χώρες από τις οποίες μας ήρθαν .