Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Παραδίδουν την Ελλάδα σε τοκογλύφους με στατιστικές αλχημείες!

Παραδίδουν την Ελλάδα σε τοκογλύφους με στατιστικές αλχημείες!

Η συνταγματική επιταγή για ισονομία πρέπει να υπερισχύσειπέρα από όποιες έωλες διατάξεις

Άρθρο της Ραχήλ Μακρή,

Βουλευτή Ν. Κοζάνης,

Τομεάρχη Ανάπτυξης και Ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Ψέματα, αναθεματισμένα ψέματα».

Με την ανωτέρω φράση, η οποία αποδίδεται σε πολιτικό αρχηγό της Μεγάλης Βρετανίας της δεκαετίας του 1920, ξεκινά το άρθρο του Stuart Woolf με τίτλο "Statistics and the Modern State" του περιοδικού "Comparative Studies in Society and History" των εκδόσεων του Cambridge University τον Ιούλιο του 1989.

Εάν μελετήσουμε τα πολιτικά πεπραγμένα της Χώρας μας από το 2009 έως σήμερα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η σκληρή αυτή έκφραση φαίνεται να βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο πως οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποιούν τη στατιστική στη σχέση τους με του Έλληνες Πολίτες.

Η σχέση του διαρκώς αυξανόμενου ελλείμματος του Ελληνικού Δημοσίου με τις συνεχείς αναθεωρήσεις στο τέλος του 2009 και τις αρχές του 2010, με την κρίση χρέους και την ψευδεπίγραφη κρίση δανεισμού έχει αναλυθεί και τεκμηριωθεί. Προς επίρρωση της θέσης αυτής θυμίζουμε τις καταγγελίες της Καθηγήτριας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην Μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, κυρίας Ζωής Γεωργαντά.

Το πραγματικό ΑΕΠ ήταν 7,9%!

Πλειάδα δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η καθηγήτρια του ΑΠΘ αποκάλυπτε ότι: «το πραγματικό έλλειμμα του έτους 2009 ήταν 3,9% του ΑΕΠ, ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα της ΕΕ». Ακόμα και αν λάβουμε υπ' όψιν μας ζημία 18,214 δισ. ευρώ λόγω ένταξης ΔΕΚΟ και άλλων εταιρειών στην Γενική Κυβέρνηση, τότε το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι 7,9% δηλαδή το μισό από αυτό που ανακοινώθηκε.

Σημειώνω ότι στους παραπάνω υπολογισμούς δεν έχω λάβει υπ όψιν μου την λανθασμένη αναθεώρηση του ΑΕΠ του 2011 που αφορούσε όλα τα έτη από το 2005 και μετά. Εκτιμώ ότι το ΑΕΠ της χώρας μας είναι υψηλότερο από αυτό που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ κατά τουλάχιστον 30% αν συνυπολογίσουμε τις αναθεωρήσεις του 2007 και του 2011, γεγονός που αυξάνει τον παρονομαστή του κλάσματος, (έλλειμμα σε δισ. ευρώ / ΑΕΠ σε δισ. ευρώ), με συνέπεια το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ να είναι μεροληπτικό (στατιστικά λανθασμένο).

Σε ανοικτή επιστολή προς ενημέρωση της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Κοινής Γνώμης της κ. Ζωής Γεωργαντά, που διετέλεσε μέλος της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος διατέλεσε Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, γίνεται λόγος για «στατιστικές αλχημείες του δημοσίου χρέους και ελλείμματος με σκοπό την μόνιμη κατακυρίευση της χώρας μας από ξένες Δυνάμεις απομύζησης του πλούτου της Ελλάδας μας και των συμπολιτών και συμπατριωτών μας».

Η επιστολή και ο κ. Α. Γεωργίου

Αναφέρεται επίσης το όνομα του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου. Χαρακτηριστικά παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα της επιστολής: «Μετά από πολλά χρόνια που η Eurostat έκανε «τα στραβά μάτια» στο κρύψιμο χρεών και ελλειμμάτων όλων των Ευρωπαϊκών χωρών - μελών με την χρησιμοποίηση της δημιουργικής λογιστικής, στο πανικό τους με την οικονομική κρίση οι γραφειοκράτες της Eurostat χρησιμοποίησαν τον Γεωργίου για να διογκώσει ψευδώς το χρέος και το έλλειμμα του πειραματόζωου που λέγεται Ελλάδα και να οδηγήσουν την χώρα μας στο κρεβάτι του Προκρούστη».

Η αντίδραση της Δικαιοσύνης ήταν άμεση. Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης άσκησαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στον Ανδρέα Γεωργίου.

Άμεσες ενέργειες έλαβε και το παλαιοκομματικό κατεστημένο, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε τροπολογία, με την οποία έπαψε τα έξι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, διατηρώντας στη θέση του μόνο τον πρόεδρο.

Στον ίδιο δρόμο η σημερινή Συγκυβέρνηση των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά, κατέθεσαν τροπολογία, με την οποία, παραχωρούνταν υπερεξουσίες στον υπόδικο πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, όπως αποκάλυψε και το "Newsbomb.gr".

Η «ντροπολογία» και η αντιπολίτευση

Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης ανάγκασαν την Κυβέρνηση να «ανακρούσει πρύμναν» και να τροποποιήσει την τροπολογία της. Η ουσία όμως παραμένει. Η τροπολογία είχε σαφή πρόθεση και εισήχθη στο Β' τμήμα διακοπών της Βουλής. Δεν γνωρίζουμε εάν το γεγονός αυτό είναι τυχαίο, ούτε μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι συντάκτες της τροπολογίας δεν ήξεραν τι ήθελαν να πετύχουν, καθώς οποιαδήποτε κυβέρνηση οφείλει να δείχνει την δέουσα προσοχή και επιμέλεια στην άσκηση της νομοθετικής της πρωτοβουλίας.

Οι ευθύνες των κυβερνώντων δεν κρύβονται πίσω από την επίκληση πιθανού λάθους. Έχουμε επανειλημμένα φαινόμενα όπου με τροπολογίες ή διατάξεις νομοσχεδίων επιχειρούν και πολλές φορές λόγω της πλειοψηφίας, που διαθέτουν, πετυχαίνουν να περάσουν εξαιρέσεις από τις νομικές ευθύνες προσώπων που τους βοηθούν στο ξεπούλημα της Χώρας.

Οφείλουν να γνωρίζουν όμως ότι η Συνταγματική επιταγή για ισονομία θα υπερισχύσει των όποιων έωλων διατάξεων, ειδικά όταν αυτές καλύπτουν άτομα που με πιθανές πράξεις ή παραλείψεις βλάπτουν το Δημόσιο Συμφέρον.

Διαβάστε ακόμη:

  • «Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει ευαισθησία κι ευθιξία να παραιτηθεί»

  • Τροποποίησαν την τροπολογία αφού εκτέθηκαν χάρη στον Γεωργίου!

  • Στα μουλωχτά προωθούν «ντροπολογία» υπέρ του Γεωργίου!

  • Παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

  • Προσπαθούν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ;

  • Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

  • Επιστολή – βόμβα του ΔΣΑ για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

  • Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς;