Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

H. Μουκίου: «Απειλούμαστε από παντού»

H. Μουκίου: «Απειλούμαστε από παντού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα ήθελα να ερεθίσω την ήδη ερεθισμένη συνείδηση του Έλληνα, που τόσο ταλαιπωρείται αυτές τις μέρες με τα «εσωτερικά» μας πολιτικοοικονομικά δεινά.

Δυστυχώς, ακόμα και αυτά τα εσωτερικά μας προβλήματα έχουν να κάνουν και με την υπερκατανάλωση.

Μια λέξη που από τον περασμένο αιώνα –τον βιομηχανικό– προστέθηκε στο λεξιλόγιό μας.

Πηγή πολλών καταστροφών η υπερκατανάλωση αγαθών, οδήγησε τον άνθρωπο στην αλόγιστη χρήση του φυσικού πλούτου του πλανήτη.

Το πιο ακριβό αγαθό σήμερα στις πολιτισμένες κοινωνίες είναι η ενέργεια. Για άλλους δύστυχους πολιτισμούς μπορεί να είναι το νερό, ή ένα κομμάτι ψωμί. Η πυρηνική ενέργεια, σχετικά καινούργιο φρούτο, δεν μπορεί να είναι ούτε φτηνή, ούτε ασφαλής, ούτε καθαρή, ούτε ανεξάντλητη.

Απειλούμαστε από παντού. Χημικοί αεροψεκασμοί, γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, ακτινοβολία τροφίμων, μολυσμένο νερό και… και… και…

Αλήθεια, αν δεν αντισταθούμε σε κάτι τόσο παγκόσμιο, θα υπάρχει Ελλάδα, για να έχουμε να ...τρωγόμαστε με το σαθρό πολιτικό σύστημα και όλα τα παρελκόμενα;

Δονηθείτε!

Info: Η Ηρώ Μουκίου συνεχίζει την παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» - Το χρονικό του Τσέρνομπιλ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε διάφορα Φεστιβάλ της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.