Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

E.Μελέτη: Κάθε αλλαγή γίνεται μέσα από πόνο

E.Μελέτη: Κάθε αλλαγή γίνεται μέσα από πόνο

Βρισκόμαστε στην αρχή τεράστιων αλλαγών που θα σημάνουν την έναρξη μίας άλλης εποχής. Και όπως όλες οι αλλαγές έτσι και αυτή θα γίνει δύσκολα καθώς θα χρειαστεί χρόνο αλλά και την ευθύνη να αναγνωρίσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να πληρώσουμε το τίμημα αυτών. Έτσι όμως γίνεται η κάθαρση από το όποιο παράσιτο και θέτονται τα θεμέλια για μία νέα αρχή. Εκείνο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την αλλαγή από την εξέλιξη είναι ότι η αλλαγή απαιτείται όταν κάτι πρέπει να ανατραπεί. Η εξέλιξη αντιθέτως δεν είναι τίποτε άλλο από την συνέχεια και τη διαιώνιση μίας θετικής αξίας η κατάστασης. Όπου χρειάζεται αλλαγή, υπάρχει κάτι σάπιο που πρέπει να κοπεί από τη ρίζα και να γεννηθεί απ΄την αρχή σωστά. Ή σωστότερα.

Ας μην γκρινιάζουμε άλλο πάνω από το χυμένο γάλα. Όλοι μας, έχουμε έστω και ένα μικρό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σε πολλά μέτωπα της ζωής μας. Ας το αναγνωρίσουμε ώστε τα επόμενα στάδια στα οποία θα υποβληθούμε να είναι λιγότερο ψυχικά επώδυνα.

Η χώρα μας δεν καλείται μόνο να πληρώσει ένα τεράστιο οικονομικό χρέος, δεν οφείλει μόνο να αλλάξει ριζικά τον κρατικό μηχανισμό της τα πρόσωπα και τα θεμέλια αυτού, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο κοινωνικά ζητήματα όπως η ανεργία, η σαθρή παιδεία, η βία και άλλα πολλά. Εμείς οι Έλληνες καλούμαστε μέσα από όλο αυτό να αλλάξουμε και επίπεδο συνείδησης και συνειδητότητας. Να καταλάβουμε πως η ουσία της ζωής είναι στο «είναι» και όχι στο «έχειν», πως ο άνθρωπος έχει έρθει στη γη για να μπορεί να βρει τη χαρά στα πιο απλά πράγματα, πως πρέπει επιτέλους να περάσουμε από το «εγώ» στο «εμείς» και να βάζουμε πάνω απ όλα την ενότητα και το συνολικό όφελος και καλό. Αυτή, ναι , είναι μία αλλαγή, και όπως όλες οι αλλαγές γίνονται μέσα από πόνο.

queen,gr