TRAVEL

Οι άγνωστοι θησαυροί της Μεσογείου (pics)

Οι άγνωστοι θησαυροί της Μεσογείου (pics)

Ας εξερευνήσουμε τα ομορφότερα, γνωστά και άγνωστα νησιά της Μεσογείου.

Μινόρκα, Ισπανία

minorka


Η Μινόρκα είναι η πιο απομακρυσμένη από την ισπανική ενδοχώρα από τις Βαλεαρίδες. Δέκα χιλιάδες επισκέπτες εκτός Ισπανίας -οι περισσότεροι καλλιτέχνες- έχουν ερωτευτεί τις παρθένες παραλίες της και τη χαλαρή καθημερινότητά της.

Hvar, Κροατία

hvar

Βρίσκεται μόλις 15 λεπτά από το Σπλιτ. Στην πρωτεύουσα, ο αέρας έχει κάτι από αρχαία Βενετσιάνικη Δημοκρατία: αναγεννησιακά κτίρια, τείχη και παλάτια που κάποτε φιλοξενούσαν τις συνεδριάσεις του Μεγάλου Συμβουλίου

Πριγκιπονήσια, Τουρκία

prigkiponisia 2

Τα Πριγκηπονήσια ή Πριγκηπόννησα είναι ένα σύμπλεγμα 10 νησιών που βρίσκονται στη Θάλασσα του Μαρμαρά εκ των οποίων τα τέσσερα είναι τα πιο σημαντικά. Το μεγαλύτερο είναι η Πρίγκηπος και ακολουθούν η Χάλκη, η Αντιγόνη και η Πρώτη.

Οι μετακινήσεις στο εσωτερικό των νησιών γίνονται με ποδήλατα ή άμαξες, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου αυτοκίνητα.

Προτσίντα, Ιταλία

pronsita

Μακριά από τη θορυβώδη κοσμικότητα του Κάπρι και της Ίσκια, η Procida συστήνεται με την απλότητα ενός χωριού ψαράδων. Καμάρες, σκάλες, ανθισμένα μπαλκόνια, πεζούλες με κήπους, παλάτια ευγενών του 1700 και το αβαείο του Αγίου Μιχαήλ, στο ψηλότερο σημείο του νησιού.

Tabarca, Ισπανία

36439-569-130


Το νησί είναι ένας μικρός παράδεισος, που προσφέρεται για εκδρομές σε ανοιχτές εκτάσεις και seawatching, παρατήρηση του θαλάσσιου κόσμου με μάσκα και αναπνευστήρα. Η ισπανική Tabarca είναι στην πραγματικότητα ένα νησί που μπορούν να απολαύσουν λίγοι, γιατί προσφέρει λίγα απλά ξενοδοχεία και ακόμη λιγότερους ξενώνες, γιατί εδώ η φιλοξενία είναι ιερή.

Διαβάστε επίσης:

Εκπληκτικό θέαμα: Βουτιά ανάμεσα σε δυο ηπείρους! (pics)