TRAVEL

Οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας!

Οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας!

Με άμμο ή βότσαλο, μοναχικές ή πολυσύχναστες, οι παραλίες της χώρας μας φημίζονται για τα πεντακάθαρα νερά τους σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις του μπλε!

Η ΕΜΥ προειδοποιεί ακόμα και για 40αρια μέσα στην εβδομάδα, θερμοκρασίες που μας οδηγούν απευθείας στις παραλίες για μακροβούτια!

Τιρκουάζ νερά και λευκή άμμος ή βότσαλο και βράχια, όπως και αν φαντάζεστε την ιδανική παραλία, θα την βρείτε κάπου στην ελληνική ακτογραμμή.

Κάποιες από αυτές είναι γνωστές και μαζεύουν πολύ κόσμο, κάποιες άλλες είναι καλά κρυμμένες και άγνωστες για τους πολλούς, μακριά από την επίδραση του τουρισμού.

Εμείς κάναμε μια βόλτα στα ελληνικά νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα και ανακαλύψαμε τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας.

Η μία καλύτερη από την άλλη, δείτε τις απολαύστε τις και αποφασίστε ποια θα επισκεφτείτε!

Αλωνάκι, Πρέβεζα

alwnaki


Μικρός κλειστός κόλπος με κρυστάλλινα διαυγή νερά και ψιλό βότσαλο περιτριγυρισμένος από βράχια σε καταπράσινο τοπίο. Πολύ κοντά στο Νεκρομαντείο.

Αρκοί, Τηγανάκια

arkoi


Πρόκειται ουσιαστικά για την μοναδική παραλία του νησιού. Βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο και ένα μέρος της είναι αμμουδερό ενώ το άλλο με βότσαλο. Είναι ιδανική για κολύμπι. Είναι εύκολο να κολυμπήσει κανείς και να φτάσει στις γύρω βραχονησίδες αν και θα πρέπει να προσέξετε τα διερχόμενα σκάφη.

Άσσος, Κεφαλονιά

580 Assos-scan-3-1


Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες για δραστηριότητες ενός εναλλακτικού τουρισμού, όπως περιπάτους πεζοπορίας στον καταπράσινο λόφο του κάστρου ανάμεσα σε παλιά αρχοντικά και την άγρια φύση, καταδύσεις στα διάφανα και ήσυχα νερά του Ιονίου

Άχλα, Άνδρος

axla

Ένα δάσος με πλατάνια φτάνει μέχρι την ακτή, ενώ το ποτάμι, που κατεβαίνει από το βουνό, διασχίζει την αμμουδιά και χύνεται στη θάλασσα.

Βουτούμι, Αντίπαξοι

antipaxoi


Η μαγευτική παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους είναι η μια από τις δύο παραλίες στον Αντίπαξο. Είναι αρκετά μεγαλύτερη από τη Βρίκα, ανοργάνωτη με λευκό χοντρό βότσαλο και άκρως εξωτική.

Ελαφονήσι, Κρήτη

elafonisi


Αγναντεύοντας από ψηλά την παραλία, δεν γίνεται να μην σκεφτείς ότι ο Θεός υπήρξε απλόχερος με τούτο τον τόπο. Η άμμος στο Ελαφονήσι είναι λευκή, αλλά σε πολλά σημεία έχει μια ροζ απόχρωση από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια που περιέχει.

Φακίστρα, Πήλιο

fakistra-brach-pelion


Χαρακτηρίζεται από καθαρά τιρκουάζ νερά, ψιλή άμμο με βοτσαλάκι και απόκρημνο βραχώδες τοπίο τριγύρω.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

porto katsiki 05

Κλέφτικο – Μήλος

kleftiko-mhlos

Ιταλίδα - Κουφονήσια

ΙΤαλιδα 3

Το αγχολυτικό σας. Όταν σουρουπώνει και ο ήλιος είναι έτοιμος να χαθεί στον μακρινό ορίζοντα, η Ιταλίδα αποκαλύπτει όλα τα ανομολόγητα μυστικά της. Είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που η θάλασσα παίρνει μια απόχρωση μοναδική στο μπλε του ουρανού!

Φυσικά, ήταν ακατόρθωτο να συμπεριλάβουμε όλες τις παραλίες που μας έχουν μαγέψει, ωστόσο θα επανέλθουμε σύντομα και με τις υπόλοιπες...

To be continued...