TRAVEL

Τα Νησιά Πίτκαιρν βρίσκονται στην άκρη του πουθενά! (Pics)

Τα Νησιά Πίτκαιρν βρίσκονται στην άκρη του πουθενά! (Pics)

Τα νησιά αυτά είναι ιδανικά για εκείνους που έχουν βαρεθεί την κοσμική ζωή και τους έντονους ρυθμούς της πόλης και θέλουν να βρουν το ησυχαστήριο τους... στη μέση του πουθενά!

Tα νησιά Πίτκαιρν, αποτελούνται από 4 ηφαιστειακά νησιά, το Πίτκαιρν το οποίο είναι το μόνο που κατοικείται, το Ουίνο, το Χέντερσον και το Ντούσι, που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

Και μη φανταστείτε ότι στο μόνο κατοικήσιμο νησί, υπάρχει πολυκοσμία, αφού εκεί ζουν μόνιμα μόνο 50 κάτοικοι.

Το κλίμα είναι τροπικό, με γενικά ευχάριστες θερμοκρασίες ενώ στα νησιά φιλοξενείται μια από τις πιο σπάνιες χελώνες, η γιγάντια χελώνα των Γκαλαπάγκος.

Τα νησιά Πίτκαιρν βρίσκονται στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού σχεδόν απομονωμένα από τον πολιτισμό.

Το σύνολο των κατοίκων είναι απόγονοι των στασιαστών του πλοίου Bounty και Ταϊτινών γυναικών τις οποίες είχαν απαγάγει. Στις 28 Απριλίου του 1789, μετά από μία ατελείωτη περιπλάνηση με πολλές καταιγίδες χωρίς σχεδόν καθόλου τροφή και νερό, το εξαντλημένο πλήρωμα στασίασε και πήρε στα χέρια του τη διοίκηση του πλοίου, εξορίζοντας τους καπετάνιους του αγγλικού πολεμικού ναυτικού σε μια στενή βάρκα και άρχισε το πειρατικό του ταξίδι.

Η μοναδική πόλη, το Ανταμστάουν (κατέχει το ρεκόρ της πιο μικρής πρωτεύουσας στον κόσμο) έχει λιγοστά μαγαζιά και από εκεί μπορεί να προμηθευτεί κανείς γραμματόσημα και σουβενίρ, τα οποία θεωρούνται ανάρπαστα από τους λάτρεις των ταξιδιών.