TRAVEL

Οι νέοι της Ευρώπης «ψηφίζουν» Κω

Οι νέοι της Ευρώπης «ψηφίζουν» Κω

Όταν οι νέοι αποφασίζουν να κάνουν το πρώτο τους ταξίδι, το κύριο κριτήριο επιλογής του προορισμού είναι το χαμηλό κόστος διαμονής.

Βάσει αυτού η Trivago, η γνωστή εταιρία αναζήτησης, ανακοίνωσε τη λίστα των top 20 party προορισμών για νέους κάτω των 20 ετών με τις πιο ευνοϊκές τιμές διανομής ανά άτομο για την περίοδο από τις 11 έως τις 27 Ιουλίου.

«Νικήτρια» βγήκε η Κως με μόνο 36 ευρώ ανά άτομο, ακολουθούμενη από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη με 37 ευρώ. Κλείνει την τριάδα η Βουλγαρία (Sunny Beach) με 38 ευρώ.

Στην Κω, η νυχτερινή ζωή είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες, ενώ στην περίπτωση της Βουδαπέστης, η ουγγρική πόλη, πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός τον χειμώνα, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μπαρ και συναυλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το Sunny Beach στη Βουλγαρία είναι το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας που ανταγωνίζεται σε διασκέδαση και ποιότητα τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου.

Η κατάταξη συνεχίζεται με άλλες πόλεις, όπως οι Βαλένθια (41 ευρώ ανά διανυκτέρευση), Μπούντβα στο Μαυροβούνιο (50 ευρώ) και Παγκ (51 ευρώ), στο νησί όπου η περίφημη Κροατική παραλία Zrće έχει ονομαστεί η Ibiza της Αδριατικής. Στις επόμενες θέσεις βρίσκεται το Ρίμινι στην Ιταλία (54 ευρώ), η Μάλτα και συγκεκριμένα η πόλη του Αγίου Ιουλιανού (59 ευρώ), με έντονη νυχτερινή ζωή που κρατά μέχρι το ξημέρωμα, όπως ακριβώς και στο Lloret de Mar στην Ισπανία (65 ευρώ). Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών είναι η Καλλίπολη της Τουρκίας (63 ευρώ) και το San Teodoro στην Ιταλία (75 ευρώ), όπου ο χορός στην παραλία, οι φωτιές και η δυνατή μουσική συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για αξέχαστες διακοπές.

Η Κως με τα ιστορικά της αξιοθέατα, τον οργανωμένο τουρισμό, τις όμορφες παραλίες και τα γραφικά της χωριά και τα τουριστικά της θέρετρα κάνει το νησί ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για ντόπιους και ξένους τουρίστες.Η Κως με περίπου 30 χιλ. κατοίκους είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων δίπλα στην Ρόδο και την Κάρπαθο, με έκταση 290 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πόλη της Κω

Η πόλη της Κω ιδρύθηκε το 366 π.Χ., εκεί όπου βρίσκεται και η σημερινή πόλη, στο ΒΑ τμήμα του νησιού. Η πόλη είναι ένα αμάλγαμα αρχαίας, μεσαιωνικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής

πλημμυρισμένη από πράσινο. Φαρδείς δρόμοι γεμάτοι δέντρα δίνουν μια χαλαρωτική και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα στην πόλη. Το επιβλητικό Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στέκεται στην ανατολική πλευρά του λιμανιού και συνδέεται με την υπόλοιπη πόλη με μια γέφυρα που διασχίζει τη λεωφόρο Φοινίκων. Ο Δήμος Κω στην προσπάθεια διατήρησης του ιστορικού κέντρου, προσπαθεί να το πεζοδρομίζει εξ' ολοκλήρου.

Η Κως διαθέτει καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια και καταστήματα καθώς πληθώρα κλαμπ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μετατρέποντας την πόλη σε ένα hot spot κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παντού, γύρω από την πόλη της Κω, θα βρείτε σημάδια του παρελθόντος, υπενθυμίσεις των πολιτισμών που πέρασαν από το λιμάνι της Κω καθώς και πολυάριθμα κτίρια, χτισμένα σύμφωνα με τη ιταλική αρχιτεκτονική των

αποικιών στη Ν. Αφρική, το πιο χαρακτηριστικό εκ των οποίων είναι το Δημαρχείο της Κω.

Παραλίες της Κω

Καρδάμαινα

Η παραλία της Καρδάμαινας βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κω, μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό. Απλώνεται από το λιμάνι του οικισμού και για πάνω από 3χλμ. Έχει ψιλή, λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Διατίθενται ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και καταλύματα - τα Καρδάμαινα είναι το δεύτερο σε μέγεθος τουριστικό θέρετρο του νησιού.

Μαστιχάρι

Βρίσκεται στο πανέμορφο ψαροχώρι του Μαστιχαρίου μόλις 3χλμ ΒΔ της Αντιμάχειας. Η λευκή της άμμος σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά της την καθιστούν ίσως την πιο εξωτική παραλία της Κω.
Από το λιμανάκι του Μαστιχαρίου αναχωρούν καθημερινά καραβάκια προς Κάλυμνο. Υπάρχουν εξαιρετικές ταβέρνες και καταλύματα ακριβώς πάνω στη θάλασσα.

Ψαλίδι

Αμμουδερή παραλία - μία από τις πιο δημοφιλείς. Οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, και θαλάσσια σπορ.

Τιγκάκι

Το Τιγκάκι είναι η κοντινότερη από την πόλη της Κω παραλία μόλις 11χλμ Βόρεια της Πόλης. Είναι μία από τις ωραιότερες και πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού Απλώνεται σε πάνω από 10χλμ και έχει λευκή άμμο και κρυστάλλινα, ρηχά νερά. Βρίσκεται επίσης σε καταπράσινο και κατάφυτο περιβάλλον. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και το Τιγκάκι διαθέτει τόσο καταλύματα όσο και ταβέρνες, καφετέριες, κλπ.

Ταξιδιωτικές πληροφορίες από το kosholidays.gr