TRAVEL

Κροατία: Απόβαση διεθνών καλλιτεχνών και αθλητών στις κροατικές ακτές της Αδριατικής

Κροατία: Απόβαση διεθνών καλλιτεχνών και αθλητών στις κροατικές ακτές της Αδριατικής

Τις κροατικές ακτές της Αδριατικής επέλεξαν φέτος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές διεθνείς καλλιτέχνες και αθλητές οι περισσότεροι, από τους οποίους κατευθύνονται σε θέρετρα του πιο ηλιόλουστου νησιού της Κροατίας, Χβαρ και του Ντουμπρόβνικ που συνδυάζουν πολιτισμό, παραλίες, γαστρονομία και νυχτερινή ζωή.

Η Βρετανίδα ηθοποιός Κίρα Νάιτλι γνωστή από τις ταινίες "Πειρατές της Καραϊβικής", "Άννα Καρένινα", "Αγάπη είναι" ήταν μεταξύ των διάσημων επισκεπτών του μουσικού φεστιβάλ "For Festival" στο Χβαρ, στο οποίο πήρε μέρος ο σύζυγός της, Τζέιμς Ράιτον με την μπάντα του, "Klaxons".

Η Αμερικανίδα κωμικός και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, Έλεν ντε Τζένερις και η σύντροφός της Πόρσια ντε Ρόσι που πρωταγωνιστούσε στη σειρά " Ally McBeal" επισκέφθηκαν το Χβαρ και το Ντουμπρόβνικ και βρήκαν χρόνο να φωτογραφηθούν με θαυμαστές.

Σύμφωνα με τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Κροατίας, η Έλεν ντε Τζένερις και η Πόρσια ντε Ρόσι επισκέπτονται τις ακτές της Κροατίας με ένα γιοτ 30 εκ. δολαρίων, το οποίο φέρονται να νοίκιασαν προς 250.000 δολάρια για μία εβδομάδα

Η κροατικής καταγωτής Σλάβιτσα Έκλεστον, πρώην σύζυγος του γενικού διευθυντή του πρωταθλήματος της Formula 1, Μπερνιέ Έκλεστον επισκέφθηκε το Ντουμπρόβνικ για να παραστεί στο γάμο του Βόσνιου, συνθέτη, στιχουργού και τραγουδιστή Χάρις Τζίνοβιτς. Η Σλάβιτσα Έκλεστον κατάγεται από την Ριέκα και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τις κροατικές ακτές.

Σε παραλίες της Αδριατικής παίρνουν ανάσα από τις σκληρές προπονήσεις και "φορτίζουν τις μπαταρίες τους" επαγγελματίες αθλητές.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χουάν Μάτα επισκέφθηκε το Χβαρ, το Σπλιτ και το Ντουμπρόβνικ και δήλωσε γοητευμένος από τις φυσικές ομορφιές και τους ανθρώπους.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, Μπάστιαν Σβαϊνστάικγερ αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου του Ντουμπρόβνικ, Άντρο Βλάχουσιτς και παρέστη σε επίσημο δείπνο και έκανε βόλτα στην παλιά πόλη.

Οι συμπαίκτες του στην Εθνική Γερμανίας Μάνουελ Νόιερ και Μάτς Χούμελς πέρασαν μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών στις δαλματικές ακτές, ο πρώτος στην Μπρέλα και ο δεύτερος σε μία βίλα στην Ποσεντάριε στη βόρεια Δαλματία, σύμφωνα με το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο BIRN.

Ο παίκτης του NBA All Star και κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον κόσμο, Μπλέικ Γκρίφιν και οι συμπαίκτες του, Ντε Άντρε Τζόρνταν και Ρέτζι Μπούλοκ διέμειναν στο Ντουμπρόβνικ και μάλιστα τουρίστες στην παραλία Μπάνια είχαν την ευκαιρία να τους απολαύσουν σε άλματα και καρφώματα.

Διέμειναν επίσης στο Χβαρ ως φιλοξενούμενοι του νεαρού Κροάτη ποδοσφαιριστή, Άλεν Χαλίλοβιτς, που πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα.

Ένας από τους καλύτερους παίκτες του χάντμπολ στον κόσμο, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας της Γαλλίας, Νίκολα Καράμπατιτς, κροατικής καταγωγής, φέτος έκανε διακοπές στην πόλη Τρόγκιρ με τον αδερφό και συμπαίκτη του, Λούκα και έκαναν εξορμήσεις στο Εθνικό Πάρκο των λιμνών Πλίτβιτσε.

Την Κροατία επισκέφθηκε για πρώτη φορά φέτος και η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο, Σερένα Ουίλιαμς, η οποία επέλεξε για διαμονή τις παραλιακές πόλεις Ούμαγκ και Πόρετς, στη χερσόνησο της Ίστρια.

Διαβάστε επίσης:
Γιατί οι Κυκλάδες είναι ο επίγειος παράδεισος;