TRAVEL

Διαπόντια νησιά, εκεί όπου ο ήλιος βασιλεύει πιο αργά

Διαπόντια νησιά, εκεί όπου ο ήλιος βασιλεύει πιο αργά

Άγνωστα στο πολύ κοινό, τα Διαπόντια νησάκια αποτελούν την προέκταση του βορειοδυτικού άκρου της Κέρκυρας, που συνεχίζεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μακριά από την πολυκοσμία, το μάτι ξεκουράζεται ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο και το μυαλό ταξιδεύει σε κόσμους θαυμαστούς, στο βορειοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας!

ereikousa

Οθωνοί

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Οθωνοί ήταν το νησί της Καλυψούς, η Ωγυγία, όπου πέρασε επτά χρόνια αιχμαλωσίας ο Οδυσσέας, μέχρι να αποδράσει με σχεδία στο κοντινό νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα.

Οι Οθωνοί (Φανός), το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά και δυτικό άκρο της ελληνικής επικράτειας, απέχει περίπου 12 ν.μ. δυτικά - βορειοδυτικά από το ακρωτήρι Δράστη της Κέρκυρας.

Παραλίες

Άσπρη Άμμος: Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, στις δυτικές ακτές του νησιού. Ψιλή, κατάλευκη άμμος, καταγάλανα νερά, με φόντο έναν τεράστιο βράχο που κόβει την ανάσα.

Φύκι: Μοναδικής ομορφιάς όρμος, όπου βρίσκεται βυθισμένο το ναυάγιο του πλοίου Σάρα. Την παραλία κυριολεκτικά σκεπάζει η πλούσια βλάστηση.

bfd

Μαθράκι

Το Μαθράκι (Μαλθάκι), το νοτιότερο και μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά, απέχει 4,5 ν.μ. δυτικά από το ακρωτήρι Καβοκεφαλή (Κεφαλή Αγίου Στεφάνου) της Κέρκυρας. Η ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση, τα γραφικά μονοπάτια και οι διάσπαρτοι μικροί οικισμοί συνθέτουν την εικόνα του.

Παραλίες

Πορτέλο Η υπέροχη αμμουδιά καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Πεντακάθαρα νερά που βαθαίνουν ομαλά και βυθός ιδανικός για ψαροντούφεκο.

Απιδιές Στις νότιες ακτές θα κολυμπήσετε στο μικρό ψαρολίμανο και θα απολαύσετε υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

35836-569-133

Ερεικούσα

Η Ερεικούσσα (Μερλέρα), το βορειότερο από τα Διαπόντια νησιά, απέχει περίπου 6 ν.μ. βορειοδυτικά από το ακρωτήρι Δράστη της Κέρκυρας. Οφείλει την ονομασία της στο θάμνο ερείκη (γνωστό ως ρείκι) που φύεται στο νησί, έχει πολύ γλυκό άρωμα και ροζ-μοβ άνθη.

Παραλίες

Πόρτο Στο μοναδικό λιμάνι του νησιού θα βρείτε μια υπέροχη, τεράστια, ρηχή παραλία με οργανωμένη πλαζ, η οποία ελκύει και πολλούς Κερκυραίους από τις απέναντι ακτές του Σιδαρίου.

Μπραγκίνι Πανέμορφη παραλία με ρηχά νερά στα ανατολικά του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

Τelegraph: Είναι η Σκόπελος το τέλειο ελληνικό νησί για διακοπές;

Σύμη, λιτή και αρχοντική