TRAVEL

Telegraph: Το Μοναστηράκι ανάμεσα στις καλύτερες αγορές του κόσμου

Telegraph: Το Μοναστηράκι ανάμεσα στις καλύτερες αγορές του κόσμου

Μια παλιά συνοικία της Αθήνας, φωλιασμένη κάτω από την αρχαία Ακρόπολη, η πλατεία Μοναστηρακίου είναι το τουριστικό κέντρο της πόλης.

Η εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει τις καλύτερες αγορές στον κόσμο, από την αγορά Boqueria μέχρι τα μαγαζιά του Ρίο. Φυσικά, η Ελλάδα δίνει το παρών, με την Κεντρική Αγορά της Αθήνας και το Μοναστηράκι να ξεχωρίζουν για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα.

2037211

Πλατείες

Είναι το σημείο συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων, ετερόκλητων χρωμάτων και οσμών, είναι τα μέρη που δονείται η αστική φωνή, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ιδιαίτερη όψη της κάθε πόλης.

Το άρθρο της Telegraph παρουσιάζει όλες τις θαυμαστές πλατείες του κόσμου, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περπατήσει, ανταλλάξει φιλί και έχουν ψωνίσει μικρά αναμνηστικά!

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται το Μοναστηράκι, αλλά και η Κεντρική Αγορά, όπως αναφέρεται στο άρθρο, αξίζει κανείς να επισκεφθεί πρώτα την Κεντρική Αγορά (Σοφοκλέους και Ευριπίδου), καθώς πρόκειται για ένα χώρο του 19ου αιώνα από σίδηρο και γυαλί.

2140703

Λίγα μέτρα από την Ομόνοια θα βρει κανείς μικροπωλητές να διεκδικούν την προσοχή των περαστικών αγοραστών, ενώ τριγύρω θα δει κανείς ψάρια σε τελάρα, σφάγια με το αίμα τους να τρέχει, ρόδινα μήλα και αποξηραμένα σύκα.

Εξίσου, όμως, χαοτικά όμορφη είναι και η κατάσταση στο Μοναστηράκι, ειδικά τις Κυριακές όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα: από παλιά βιβλία, πειρατικά βίντεο, είδη ρουχισμού και αν κάποιος σταθεί τυχερός μπορεί να βρει ακόμα και αυθεντικές αντίκες.

dscf9395

Στη λίστα με τις αγορές συμπεριλαμβάνονται η Boqueria στη Βαρκελώνη, η Κεντρική Αγορά της Βαλένθια, το Μεγάλο Παζάρι στη Κωνσταντινούπολη, η Αγορά Camden στο Λονδίνο, η Marché Place Monge στο Παρίσι, η Αγορά της Queen Victoria στην Αυστραλία, η Naschmarkt στη Βιέννη, η Αγορά Stanley στο Χονγκ Κονγκ, η Marche du Midi/Marche στις Βρυξέλλες, η Spitalfields Market στο Λονδίνο, η Mercato di Rialto στη Βενετία, η Αγορά Testaccio στη Ρώμη, η Αγορά Medina στο Μαρακές, η Αγορά Souqs στο Ντουμπάι, η Αγορά San Miguel στη Μαδρίτη, η Chatuchak Weekend Market στη Μπανγκόκ, η Waterlooplein Flea Market στο Άμστερνταμ και η Αγορά ψαριών Tsukiji στο Τόκυο.

Διαβάστε επίσης:

Οι εξωτικές παραλίες της Χαλκιδικής

Νίσυρος: Το νησί – ηφαίστειο των Δωδεκανήσων