ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΟΚ! Πρώην δήμαρχος έφαγε τα χρήματα στη μνήμη μαθητών στα Τέμπη

ΣΟΚ! Πρώην δήμαρχος έφαγε τα χρήματα στη μνήμη μαθητών στα Τέμπη

Με την κατηγορία της υπεξαίρεσης πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ μεταξύ των οποίων και την επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ για την κατασκευή και βελτίωση αθλητικών έργων, στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών τον Απρίλιο του 2003, παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου (έχει ενταχθεί στο Δήμο Βέροιας) και ένας δημοτικός ταμίας.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα που αφορά την περίοδο 2003 – 2006, για το οποίο θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προσδιορίστηκε στο 1.323.905,73 ευρώ και στο πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών περιγράφεται κακοδιαχείριση και διάθεση δημοσίου χρήματος χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες καθώς οι πληρωμές γίνονταν με πρόχειρες χειρόγραφες αποδείξεις χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά.

Όσον αφορά τη χορηγία του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, το έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ άλλα 100.000 ευρώ που προοριζόταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα δεν δόθηκαν στον εργολάβο!

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα από σχετική αναφορά της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον Μάρτιο του 2007, έπειτα από σχετικό έγγραφο του δημάρχου Αγίου Παύλου για την προηγούμενη διαχείριση. Ακολούθησε διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών επιθεωρητών, με πόρισμα των οποίων τον Μάιο του 2009 προέκυψε το οικονομικό άνοιγμα στα ταμεία του δήμου.