ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Μουζακίου: Αδεια δημοπράτησης για το έργο Εξοικονομώ

Δήμος Μουζακίου: Αδεια δημοπράτησης για το έργο Εξοικονομώ

Η Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΑΝ έδωσε άδεια δημοπράτησης στο Δήμο Μουζακίου για το έργο του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ στο οποίο έχει ενταχθεί σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής με το ποσό των 700.000 ΕΥΡΩ.

Ο φάκελος του Δήμου Μουζακίου που εγκρίθηκε, περιλαμβάνει Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την περίοδο 2009-2015. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται προς υλοποίηση αφορούν την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των δημοτικών κτιρίων και του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού καθώς επίσης και δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των Δημοτών σε θέματα αλλαγής ενεργειακής συμπεριφοράς και εξοικονόμησης ενέργειας.

Σύμφωνα με την Εθνική αλλά και Ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική υπάρχει η δέσμευση για εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι το 2016 κατά 9% ήτοι 16,41TWh καθώς και ο στόχος μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Στο ευρύτερο πλαίσιο εφαρμογής των παραπάνω πολιτικών, το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ προβλέπεται να συνεισφέρει στους εναρμονισμένους ενεργειακούς – περιβαλλοντικούς στόχους του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ.