ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περ. Κρήτης: Υπογραφή συμβάσεων για 4 έργα 12 εκατ.

Περ. Κρήτης: Υπογραφή συμβάσεων για 4 έργα 12 εκατ.

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα γίνεται η πρώτη τράπεζα που υπογράφει χρηματοδοτήσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ μέσω Jessica για τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ.

Επιπλέον, υπεγράφησαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης παρουσία του Yπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη οι πρώτες συμβάσεις του προγράμματος Jessica για τη χρηματοδότηση έργων αστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αναλυτικά, τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι τα εξής:

• Αποκατάσταση κτιρίου Βικελαίας Βιβλιοθήκης Δ. Ηρακλείου (ΑΧΤΑΡΙΚΑ), προϋπολογισμού 2,4 εκ ευρώ. Η Βικελαία Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε αισθητικά αναβαθμισμένους χώρους, ενώ παρέχει υπερσύγχρονες υποδομές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, αναδεικνύοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

• Ανέγερση συγκροτήματος καταστημάτων, γραφείων και υπόγειων χώρων στάθμευσης στην περιοχή ΧΑΝΙΩΠΟΡΤΑ Ηρακλείου, προϋπολογισμού 6,4 εκ ευρώ. Το έργο αυτό θα συμβάλλει στην επίτευξη της κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης της ευρύτερης περιοχής, με παράλληλη αισθητική αναβάθμισή της, με τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής.

• Βελτίωση οδικού τμήματος επαρχιακής οδού στo ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η, προϋπολογισμού 670.000 ευρώ. Το έργο αυτό θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης από και προς το Ηράκλειο, ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται οι αυξημένες ανάγκες στάθμευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

• Προσθήκη 5 ορόφων χώρων στάθμευσης Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ Χανίων, προϋπολογισμού 2,7 εκ ευρώ. Το έργο προβλέπεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης και να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Το Ταμείο Jessica στην Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει 15 εκατομμύρια από κοινοτικούς πόρους ενώ συνολικά θα επενδυθούν τουλάχιστον 35 εκ. από τραπεζικούς και ιδιωτικούς πόρους.