ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Γερμανός πρέσβης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο στο Ηράκλειο

Ο Γερμανός πρέσβης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο στο Ηράκλειο

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη είχε το πρωί συνάντηση ο Γερμανός Πρέσβης κ. Dolt συνοδευόμενος από την Πρόξονο της Γερμανίας κα Ζωϊδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομία και τον τουρισμό το εμπόριο, τις σχέσεις Γερμανίας –Ελλάδας αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης.

Μάλιστα ο κ. Κουράκης τόνισε στον Γερμανό Πρέσβη ότι ενόψει και των Ευρωεκλογών του 2014 πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος για την Ευρώπη των Λαών και της Κοινωνικής συνοχής και Αλληλεγγύης και όχι μια Ευρώπη των αγορών και των συμφερόντων.

O Δήμαρχος Ηρακλείου έθεσε στον κ. Dolt τις Διεκδικήσεις της Ελλάδος έναντι της Γερμανίας όσον αφορά το Κατοχικό δάνειο και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις με αφορμή και την 70η Επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και των χωριών της Ιεράπετρας και των εκδηλώσεων μνήμης των τελευταίων ημερών ζητώντας από τον Γερμανό Πρέσβη να μεταφέρει αυτά τα ζητήματα στη Κυβέρνησή του τονίζοντας μάλιστα ότι είναι και απαίτηση συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού όπως είπε μιλούσε και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρου της ΠΕΔ Κρήτης .

«Είναι μια υποχρέωση του Γερμανικού κράτους προς την Ελλάδα, του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης και όπως το 1953 η Γερμανία βοηθήθηκε στο θέμα του χρέους της έτσι και τώρα οφείλει να εκπληρώσει το χρέος της προς την Ελλάδα, θέμα που πρέπει να λυθεί οριστικά»

Επίσης ο Δήμαρχος του μίλησε για το Ηράκλειο τη πόλη του Μινωικού πολιτισμού με τα ιδιαίτερα ιστορικά χαρακτηριστικά του αλλά και για την Κρήτη ενώ αντάλλαξαν και δώρα .

Σε δηλώσεις του ο κ. Dolt ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία και τόνισε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται στο Ηράκλειο και τη Κρήτη που είναι υπέροχο νησί.